MTVA: újabb nézettségi rekordot döntött az M4 Sport

Budapest – Újabb rekordot döntött a közmédia piacvezető csatornája, az M4 Sport a televíziós nézettségi mérésekben – tudatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) csütörtökön az MTI-vel.

A csoportkör alatt folyamatosan emelkedett a nézők száma, a szerdai magyar-portugál labdarúgó mérkőzés több mint két millió nézőt ültetett a képernyők elé – írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint olvasható, a szerdai mérkőzés második félideje eddig az abszolút rekord és erősebb, mint a teljes mérkőzés nézettsége, ezt összesen 2 millió 703 ezer 440-en nézték.

Szerda este az M4 Sporton a Magyarország-Portugália Eb mérkőzés nézettsége 2 millió 318 ezer fő volt, ezzel a műsor adásideje alatt a legnézettebb csatorna volt. A közönségaránya a teljes népesség körében 61,3 százalék volt.

Az M4 Sporton a Svédország-Belgium Európa Bajnoki labdarúgó-mérkőzés nézettsége 888 ezer volt, ezzel a műsor adásideje alatt a legnézettebb csatorna volt. A közönségaránya a teljes népesség körében 22,9 százalék volt.

Az Európa-bajnokságon “eddig minden eddiginél nagyobb helyszíni jelenléttel megjelenő M4 Sport több millió magyarnak hozta el a franciaországi hangulatot. A stadionokban lévő saját stúdióval és a mérkőzések előtti helyszíni kapcsolásokkal is azon dolgozott a csatorna, hogy minél színvonalasabb közvetítéssel köszönje meg több millió magyar nézőnknek, hogy a közmédia sportcsatornáját követik” – írták.

A televíziókészülékek mellett az internetes eszközökön is kábeltelevíziónyi nézőt vonzott az m4sport.hu közvetítése, a közmédia online portfolióját szerdán 315 ezer valódi felhasználó kereste fel, ebből 190 ezren a Médiaklikket, 106 ezren pedig az m4sport.hu-t.

Minden bizonnyal a hazai internet “életében” rekordnak számít a magyar-portugál mérkőzés második félidejében mért adat, amikor 102 489 konkurens felhasználó figyelte adott pillanatban a válogatott mérkőzését – olvasható a közleményben.

– MTI –

Címkék: , ,