MSZP: vissza az eddigi bérpótlékot

Akt.:
Debrecen – Bangóné Borbély Ildikó az MSZP országgyűlési képviselője egy csütörtöki sajtótájékoztatón bejelentette: annak ellenére folytatják a boltok vasárnapi nyitva tartása melletti aláírásgyűjtést, hogy az erről szóló törvényt elfogadta a parlament.

Az ellenzéki politikus ezt azzal indokolta, hogy a Fidesz ugyan egy év után, – a közvélemény kutatások hatására – most meghátrált, de a KDNP-s Semjén Zsolt szerint végleg nem mondtak le róla, bármikor vissza lehet hozni. – Vagyis meg kell védeni a vasárnapi nyitvatartást – vonta le a következtetést Bangóné Borbély Ildikó. A szocialista politikus hangot adott annak a reményének, hogy a miniszterelnök csak viccelt akkor amikor arról beszélt, hogy a mozikat és az éttermeket is bezárhatnák vasárnap. Azt is elmondta: mivel kormány a vasárnapi munkavégzésért járó száz százalékos bérpótlékot is visszavonta, ők ennek visszaállítását törvényjavaslatban fogják kezdeményezni.

Adatgyűjtés folyik?

Halász János a Fidesz országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján erre úgy reagált, hogy az MSZP olyan dolog ellen gyűjt aláírásokat ami már nincs. A parlament eltörölte a vasárnapi pihenőnapra vonatkozó jogszabályt. Így ennek az akciónak az egyetlen célja a törvénytelen politikai adatgyűjtés – jelentette ki. Úgy vélte, hogy ez így tisztességtelen. Arra kérte a szocialistákat, hogy ne csapják be az embereket, fejezzék be a megtévesztést.

HBN-OCs