MSZP: Rágalomhadjáratot folytat a Fidesz

Szórólapok miatt tesz feljelentést két szocialista képviselõjelölt, a párt pedig az Országos Választási Bizottsághoz fordul – mondta vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján a szocialista párt szóvivõje.

Budai Bernadett hozzátette: a szórólapokon az áll, hogy az MSZP-s jelöltek Gyurcsány Ferenccel együtt szavaztak, így együtt tették vele tönkre az országot, holott az elmúlt négy évben nem is voltak parlamenti képviselõk.

A baloldal egészét állítja be bûnözõnek és hazugnak a Fidesz és a legnagyobb ellenzéki párt – mondta Budai Bernadett. Az MSZP szóvivõje szerint a legnagyobb ellenzéki pártnak egy célja van: a baloldal amortizálása és ennek rendeli alá a kampányát. Budai Bernadett elmondta, hogy több településen is hamis és sértõ állításokat tartalmazó szórólapokat osztogatott a Fidesz.

A sajtótájékoztatón Jeszenszki András az MSZP egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei képviselõjelöltje és Kispál Tibor, a párt budapesti 9. számú választókerületének jelöltje mutatta be a róla készült szórólapot. Mindkettõn az áll, hogy a képviselõjelölt együtt tette tönkre az országot Gyurcsány Ferenccel. Jeszenszki András és Kispál Tibor is azt mondta, hogy a szórólapok hamis, valótlan állításokat tartalmaznak és becsületsértõek is. Ráadásul, az elmúlt négy évben nem voltak parlamenti képviselõk, így nem is szavazhattak a volt miniszterelnökkel. A szórólapok tartalma miatt mindkét képviselõ feljelentést tesz a rendõrségen, a szocialista párt pedig az Országos Választási Bizottsághoz fordul.