MSZP: Példanélküli és elfogadhatatlan a honvédség lefejezése

Példanélkülinek és elfogadhatatlannak nevezte szerdán az Iváncsik Imre, az MSZP országgyűlési képviselője azt a módszert, ahogyan leváltották a honvédség vezetőit.

Az ellenzéki politikus szerint az új honvédelmi miniszternek először meg kellett volna ismerkednie az elbocsátott vezetőkkel. Harangozó Tamás szocialista képviselő szerdán kormányzati “szemfényvesztő-show”-nak nevezte a borsodi rendőri akciót.

A honvédség távozó vezetőinek elismerés és köszönet jár – mondta szerdán Iváncsik Imre. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint a leváltásuk méltatlan volt életpályájukhoz. A távozó vezérkari főnököt kiemelkedő személyiségnek és nemzetközileg elismert szakembernek nevezte a politikus. Iváncsik Imre a legmeglepőbbnek a katonai titkosszolgálatok vezetőinek leváltását ítélte. Emlékeztetett rá, hogy a katonai elhárítás leplezte le a minisztériumi visszaéléseket, míg a hírszerzésnek semmi köze sem lehetetett az ügyekhez.

Kormányzati “szemfényvesztő-show”-nak nevezte a borsodi rendőri akciót Harangozó Tamás. Az MSZP rendészeti szakpolitikusa szerint két hét alatt nem lehet megteremteni a közbiztonságot, ám véleménye szerint elképzelhető, hogy mégsem volt akkora probléma ezen a területen. Harangozó Tamás hozzátette: az új honvédelmi miniszter már a bizottsági meghallgatáson megbukott, amikor cáfolta azt a korábbi kijelentését, hogy fel kell oszlatni a rendőrséget. A politikus választ vár a kormányfőtől és az igazságügyi minisztertől arra, hogy ez belefér-e az új kormányzat elképzeléseibe.

– Független Hírügynökség –