MSZP: Pártkatonák ülnek a kormánytisztviselők helyére

Pártkatonákkal tölti fel az eddigi kormánytisztviselők helyét a Fidesz, ami az MSZP szerint az “állam függetlenségének lebontását” jelenti – erről Varju László beszélt pénteken budapesti sajtótájékoztatóján.

Az MSZP-s országgyűlési képviselője azt is mondta, hogy a Fidesz előre megkoreografált pereket akar indítani.

Pártkatonák kerülhetnek az indoklás nélkül elküldött kormánytisztviselők helyére Varju László szerint. A szocialista politikus pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: ezzel a folyamattal az “állam függetlenségének lebontása” zajlik.

Varjú László példaként az Állami Számvevőszék elnökének jelölt Domokos Lászlót említette. A politikus hozzátette: korábban elképzelhetetlen lett volna, hogy az ÁSZ élére párttagot ültetnének. Ráadásul Domokos László korábban 27 békés megyei önkormányzat kötvénykibocsájtásánál 35 százalékos jutalékközvetítőként szerepelt. Varju László szerint furcsa, hogy Domokos Lászlót jelölték az ÁSZ élére, hiszen a szervezet feladata éppen az volna, hogy ilyen visszaéléseket derítsen fel.

A szocialista politikus beszélt arról is, hogy a Fidesz előre megkoreografált pereket akar indítani, amellyel jelenlegi és korábbi politikai vetélytársaikat akarják felszámolni. Varju László szerint Papcsák Ferenc, elszámoltatási kormánybiztos azt a feladatot kapta, hogy Gyurcsány Ferencet bíróság elé “cibálja”.

– Független Hírügynökség –