MSZP: Miért a volt jegyző „viszi el a balhét”?

Akt.:
Debrecen – Az MSZP megyei elnöke szerint feltűnő, hogy a nyomozó hatóság hozzákezdett a balmazújvárosi rendezvénycsarnok finanszírozása körüli visszásságok felderítéséhez.

Huszka Imre csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, az egész ügyben tetten érhető a Magyarországot hat éve átszövő korrupció. A Fidesz debreceni székháza előtt Bangóné Borbély Ildikó országygyűlési képviselő (MSZP) azt kérdezte, elhiszi-e bárki Balmazújvárosban, hogy csak a mostani polgármestert, dr. Veres Margitot lehet felelősségre vonni, aki a vádbeli időben a település jegyzőjeként tevékenykedett (a Debreceni Törvényszéken vesztegetés vádjával folyik büntetőeljárás vele és a csarnokot építtető vállalkozóval szemben – a szerk.)? A politikus ezzel az akkori polgármester, ma országgyűlési képviselő, dr. Tiba István (Fidesz-KDNP) személyére célzott. Vizsgálta-e az ügyészség – folytatta –, mi történt a borítékban maradt 4,6 millió forinttal, s milyen úton került az az önkormányzati tulajdonú Balmazújváros Sport Kft. kasszájába? Miféle gazdálkodás folyt a Balmazújvárosban?! – kérdezte az ellenzéki politikus.

A képviselő reagált. Balmazújvárosban mindenki tudja, hogy senki nem követett el törvénysértést a csarnok építés ügyében – reflektált Tiba István. Szerinte ez tipikusan a szocialisták „balhé keltése”. A képviselő asszonynak lehetősége lett volna a parlamentben odajönni hozzám és megkérdezni erről. De a február végi bírósági tárgyalásra is eljöhetett volna – hangoztatta a politikus, aki szerint semmilyen törvénytelenség nem történt.

HBN