MSZP: Közölje végre a kormány a költségvetés sarokszámait!

Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy hagyjon fel az állampolgárok félrevezetésével, és közölje végre a 2011-es év költségvetésének sarokszámait – áll az ellenzéki párt szóvivőjének szerdai közleményében.

Török Zsolt szerint a kormány a legrosszabbkor húzta be a féket, így ismét az embereknek árt, amikor több héttel kitolta a jövő évi büdzsé elfogadásának határidejét.

Orbán Viktor tavasszal még azt mondta, kormányának nincs szüksége türelmi időre, hiszen pontosan tudja, mi a teendője – áll Török Zsolt közleményében. Az MSZP szóvivője szerint a kormánypártoknak csak a saját hatalmuk bebetonozására volt forgatókönyvük, az emberek mindennapi életét érintő törvényjavaslatok elfogadását, a jövő évi adótörvényeket, a devizahitelesek “mentőcsomagját“, vagy a 2011-es költségvetést már nem tartják sürgősnek.

A kormány október 27-én határoz a 2011-es költségvetésről

Az ellenzéki politikus úgy véli, hogy a határidő kitolásával a Fidesz-KDNP ismét az emberek egzisztenciáját tette kockára, hiszen az ország iránti bizalmat csak az növelné, ha végre a magyar emberek és a külföld is világosan látná, mire készül a kormány.

A Világgazdaság című újság szerdán számolt be arról, hogy a kormány október 27-én határoz a 2011-es költségvetésről. A lap emlékeztet, hogy idén több héttel későbbre tolódik a jövő évi büdzsé megalkotása az előző évekhez képest. A nyáron módosított jogszabályok szerint október 15-ig kell a kabinet elé terjeszteni a 2011-es költségvetésről szóló javaslatot, és október 30-án már az Országgyűlés előtt kell lennie a tervezetnek. A részletes fejezeti adatok október közepe helyett ebben az évben november 15-ére lesznek meg. A költségvetési fejezetek, a társadalombiztosítási és egyéb állami alapok pontos számait pedig csak december 10-én rögzítené a kormány – legalább is ez derül ki abból a törvénymódosítási javaslatból, amelyet a fideszes Rogán Antal jegyez.

– Független Hírügynökség –