MSZP: Újabb lejárató kampányt indított Wertán Zsolt

Újabb vádaskodásokról, Wertán Zsolt szokásos lejárató kampányáról van szó – így reagált az MSZP Terézvárosi szervezete a VI. kerületi fideszes politikus szerdai kijelentéseire

A terézvárosi képviselő arra szólította fel a szocialistákat, hogy léptessék vissza Hatvani Csaba alpolgármestert, akit súlyos gazdasági bűncselekményekkel gyanúsít az ügyészség. Az MSZP helyi szervezete a kijelentésekre úgy reagált: Wertán Zsolt nincs tisztában azzal, hogy mi történik a saját kerületében.

A Wertán Zsolt által említett kerékbilincs-levétel nem Terézvárosban történt, így Hatvani Csabának nem is lehet köze ehhez – reagált közleményben az MSZP VI. kerületi szervezete a fideszes politikus kijelentésire. Wertán Zsolt szerdán arról beszélt, hogy Hagyó Miklóst minden jelöltségétől visszaléptette az MSZP, vagyis meggyanúsította őt, noha az ügyészség még nem ért el hozzá. A fideszes képviselő szerint a szocialistáknak belső leszámolás helyett a valóban gyanúba keveredett politikusaikat kellene eltávolítani posztjukról.

Az MSZP helyi szervezete közleményében úgy fogalmaz: az érintettek tisztában vannak azzal, hogy az ügyészség kiemelten figyel Terézvárosra, és remélik, hogy ennek hátterében nem a politika áll. A szocialisták megjegyzik azt is, hogy a jobboldali sajtó előbb értesül az ügyészség lépéseiről, mint maguk az érintettek.

Az MSZP szóvivője úgy reagált: “a Fidesz egy teljes politikai közösséget, az egész MSZP-t bűnözőnek, kártevőnek akarja beállítani, régi időket idéző gyűlöletkampányt folytat riválisa ellen, amelyben a vetélytárs politikusokat rablánccal a kezükön ábrázolja, uszító röplapokon rágalmazza meg őket”. Nyakó István közleményében azt írta: “Wertán Zsolt Zoltán személyében egy nem éppen szavahihető embert igyekeztek erkölcsbíróként felléptetni. Ő ugyanis az a képviselő, akit még a saját pártja is visszahívott a vagyonkezelő bizottságból, mert olyan esetről tartott sajtótájékoztatót, ami meg sem történt. Olyan ülésről beszélt, amelyen ott sem volt, és amelyen nem is hangzottak el azok a kijelentések, amelyekkel ő a nyilvánosság elé állt – olvasható a közleményben”.