Fejcseréket követelnek a szocialisták

Akt.:
Debrecen – A múlt heti közoktatási fórumon senki nem akarta Pappné Gyulai Katalin lemondását – hangsúlyozza a Fidesz-KDNP.

– Vesse latba a Fideszen belüli befolyását a debreceni tankerületi vezető, Pappné Gyulai Katalin leváltása érdekében: ezt kéri Papp László (Fidesz-KDNP) debreceni polgármestertől Huszka Imre. Az MSZP megyei elnöke erről keddi sajtótájékoztatóján beszélt. Véleménye szerint Pappné Gyulai Katalin nem egy esetben úgy nevezett ki új iskolaigazgatókat, hogy az érintett személyeket a tantestületek fele sem támogatta. – A helyi Klik igazgatója arra sem méltatta a pedagógusokat, hogy a kormány által összehívott kerekasztal tárgyaláson részt vegyen, helyette sítáborában tölti az idejét – sérelmezte az ellenzéki politikus, aki a Debreceni Intézményműködtető Központ igazgatójának eltávolítását is szorgalmazta.

Pallás György, az MSZP megyei választmányi tagja, a párt oktatáspolitikusa közölte: Debrecenben megkezdődött a tiltakozó tanárok megosztása, megfélemlítése.

Fidesz-reakció: Vissza az időbe

Szabó Gyula (Fidesz-KDNP), a debreceni önkormányzat oktatási bizottságának elnöke erre reagálva kijelentette: a városban egy hete közoktatási fórumot tartottak, ahol 200 pedagógus mondhatta el véleményét. – Ott senki nem kérte egyetlen helyi szakmai vezető lemondását sem. Amennyiben mindenkit leváltanának, akinek a lemondását a politikusok követelik, már senki nem dolgozna a hivatalában – jelentette ki, hozzátéve: a szocialisták „az oktatás óráján a mutatót” visszafelé akarják tekerni.

HBN-OCs

Címkék: ,hirdetés