MSZP: ellenzéki összefogás kellett volna

MSZP: ellenzéki összefogás kellett volna
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Az előzetes eredmények alapján is látszik, hogy a Fidesz magasan megnyerte a választást – jelentette ki Huszka Imre, az MSZP 1-es választókerületének kampányfőnöke, miközben az eredményre vártak a párt debreceni irodájában.

Elmondása szerint a megyében ezt az eredményt várták a pártjuktól, azt azonban még a szavazatok 70 százalékos feldolgozottságának ismeretében még nem tudta megítélni, hogy országosan hogyan szerepeltek. Debrecenben a jelöltjük, dr. Gurmai Zita a második helyen fordult. Kijelentette, az a helyzet állt elő ismét, hogy ha az ellenzék együttműködött volna, akkor a debreceni 1-es választókerületben nem a Fidesz győz. Az összefogás az ország más részein sem valósult meg. Úgy véli, abban az esetben tudták volna leváltani a Fideszt, ha a különböző pártok közösen nevezték volna meg azt az egy embert, aki az adott körzetben esélyes lehetett volna.

– Mi azt az álláspontot képviseltük, hogy a megye mind a hat választókerületében érdemes lenne megegyezni. A mi javaslatunk az volt konkrétan, hogy az 1-es választókerületben Gurmai Zita, a 2-esben Varga Zoltán, a 3-asban, az 5-ösben és a 6-osban Jobbik, a 4-esben pedig az MSZP jelöltje induljon. Úgy gondoljuk, abban az esetben, egy körzetben az ellenzék nyert volna – részletezte. Hozzátette, azt azonban mindenképpen örvendetesnek nevezte, hogy a szavazók aránya magas volt.

BR