MSZP: Elfogadhatatlan a tanárok külső ellenőrzése

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy “átnyúlva” az intézmények igazgatóinak feje fölött külső szakértők bevonásával értékeljék a pedagógusok munkáját – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Tatai Tóth András, az MSZP frakció oktatási munkacsoportjának vezetője.

A kormánypárti politikus a Fidesz valódi oktatási programját szeretné megismerni, utalva ezzel az utóbbi napokban kiszivárgott, majd később cáfolt ellenzéki megnyilvánulásokra.

Korábban Sió László, a Fidesz oktatási poltikusa beszélt arról, hogy a Magyarországon dolgozó 150-160 ezer pedagógust külső szakértők bevonásával értékelnék. Tatai Tóth András hétfői sajtótájékoztatóján hozzátette, a Fidesz egy választási gyűlésén Hoffmann Rózsa, aki ugyancsak az ellenzéki párt oktatási szakpolitikusa, megerősítette ezt a felvetést. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint a jelenleg működő minőségbiztosítási rendszert, amely az intézmények igazgatóinak ad jogot arra, hogy értékeljék a pedagógusok munkáját , még Pokorni Zoltán, a Fidesz egykori oktatási minisztere vezette be.

Az MSZP-s szakpolitikus szerint külső szakértők nem tudják 150-160 ezer pedagógus munkáját értékelni, ráadásul ez a rendszer politikai tisztogatásra is alkalmat adna. Tatai Tóth András ugyanis úgy véli, hogy mindazon pedagógusokra rá lehet fogni a szakmai alkalmatlanságot, akik a jelenlegi kormányzattal ápolnak jó kapcsolatokat. A kormánypárti politikus felszólította a Fideszt, hogy álljon ki valódi oktatási programjával.

Címkék: , , ,