MSZP: elég a kettős beszédből!

Akt.:
Debrecen – Miközben Debrecen nem szándékozik visszakérni államosított iskoláit, szavakban nem tart a színvonalromlástól, viszont a rendszertől független, költséges infrastruktúrájú, drága tandíjú “nemzetközi” iskolát hoz létre.

Az álszent, kettős szemléletet jellemzi, hogy ehhez még kormányzati támogatást is igénybe vehet – hangoztatta Pallás György, a szocialista párt oktatási szakpolitikusa, hozzátéve, hogy hasonló szerepet kapnak az egyházi fenntartású iskolák, amelyek tanulólétszáma az utóbbi években megkétszereződött. Ezek a hátrányos helyzetű családok gyerekeivel csak minimális mértékben foglalkoznak.

Huszka Imre, az MSZP megyei elnöke a bevezetni tervezett 9. évfolyam kapcsán arra intett, hogy a kormányváltásig hátralévő egy évben a Fidesz már ne súlyosbítsa tovább a közoktatás helyzetét. A Botka László által vezetett kormány 2018-tól többek között visszaadja a tanárok és a tanítás szabadságát, csökkenti a pedagógusok és a diákok terheit. Megszüntetik a Kliket, felemeljük a tankötelezettség korhatárát, eltöröljük az uniformizált tankönyvrendszert és az értelmetlen portfóliógyártást – ígérte.

HBN