MSZP: Az Orbán-kormány az ország kockázata

Az Orbán-kormány második akcióterve nyomán elfogadott törvények kockázatossá teszik Magyarországot és az emberek jövőjét – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján az MSZP gazdaságpolitikai kabinetvezetője.

Szekeres Imre szerint az adórendszer átalakítása csak a tehetősebbeket segíti, míg a magánnyugdíjpénztári befizetések felfüggesztésével havi 10 ezer forintos nyugdíj különadót vezet be a kormány.

Az MSZP szakpolitikusa választ vár arra, hogy a kormány mire kívánja elkölteni a jövő év végéig beszedni tervezett 1152 milliárd forintot. Szekeres Imre szerint a kabinet intézkedései csökkentik a lakosság fogyasztását, áremeléssel járnak és késleltetik a beruházásokat. Az ellenzéki képviselő hozzátette: a kereskedelmi láncok terheinek növekedése az importot erősíthetik. A válságadó kivetésénél ráadásul nem veszik figyelembe, hogy az érintett vállalkozás nyereséges-e – mondta a politikus.

Az MSZP szerdán olyan módosítást nyújtott be a parlamentnek, amely garantálta volna, hogy a felfüggesztett magánnyugdíjpénztári befizetéseket a jegybanki alapkamattal növelve írják jóvá a befizetők számláján. A javaslatot a kormánytöbbség elutasította.

– Független HÍrügynökség –