MSZP: A kormány akciótervének a bizalom visszaszerzését kell szolgálnia

Az MSZP a kormányzat gazdasági akciótervének keddi bejelentésétől azt várja, hogy az rövid távon is szolgálja a bizalom visszaszerzését – mondta kedden Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője.

A politikus szerint nem szabad elfelejteni, hogy az elmúlt napok felelőtlen kormányzati nyilatkozataival a Fidesz ki akart bújni választási ígéretei mögül. Az ellenzéki képviselő kapitális baklövésnek nevezte Kósa Lajos és Szijjártó Péter múlt heti megnyilatkozásait.

Az Orbán-kormány kénytelen olyan lépéseket is megtenni, amit nem akart, míg más intézkedéseket el kell halasztania – mondta kedden Tukacs István. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint Varga Mihály megszólalásai csillapították a kedélyeket, hiszen az államtitkár elismerte, hogy a gazdaság konszolidálódott és tartani kell a 3,8 százalékos hiánycélt. Ezt ugyan nem önszántából tette, de fontos bejelentés volt – tette hozzá a szocialista politikus.

Tukacs István szerint nem szabad elfelejteni, hogy sok devizahiteles szenvedett kárt az elmúlt napok forintgyengülése miatt. Az ellenzéki politikus meglepőnek tartotta, hogy 8 év kormányzásra készülés után csak az utolsó órákban gondolkodnak el a Fidesz politikusai azon, hogy milyen adókulcsokra van szükség.

– Független HÍrügynökség –