MSZP: A Fidesz "rárontott" a munkavállalókra

Akt.:
Orbán Viktor és a Fidesz “rárontott a munkavállalókra”, “fordított Robin Hood-ként” a szegényektől elveszi a pénzt, amit azután a gazdagoknak ad – ezt mondta pénteki tájékoztatóján Török Zsolt, az MSZP esélyegyenlőségért felelős ügyvivője.

Hozzátette: az adózás és a minimálbér változtatásai miatt 15-20 minimálbérestől elvett pénzből fizetik ki egy olyan ember 180-190 ezer forintos többletkeresetét, aki egymillió forintot keres havonta. Ez nemcsak a dolgozókat érinti rosszul, hanem a vállalkozásokat is, várhatóan emiatt ismét több ezer munkahely szűnhet majd meg. Látszik, hogy a Fidesz programja “3 nap alatt lett összedobva” – fogalmazott.

Török Zsolt elmondta: a minimálbér emelésével a dolgozókon felül a Fidesz “ráront” a munkaadókra is, ahelyett, hogy a terheiket csökkentenék. Ez ismét elbocsátási hullámhoz vezethet majd – tette hozzá.

Az MSZP szerint a Fidesz az állami alkalmazottakat sem kíméli. A tervezett változtatások miatt több tízezren kerülhetnek az utcára, de pontosan még nem tudni, hogy milyen területekről hány közalkalmazottat és köztisztviselőt küldenek majd el. A Fidesz nem, vagy csak későn egyeztetett a szakszervezetekkel, illetve, ezek közül is csak a “holdudvarba tartozókat” vonták be. Látszik, hogy a programjuk “3 nap alatt lett összedobva” és nem csináltak mást, mint “hadat üzentek a munkavállalóknak és a kisvállalkozóknak is” – tette hozzá.

Török Zsolt úgy fogalmazott: “Lovasberényből úgy tűnik, nem látszik az ország helyzete”, ezért is kell napról napra korrigálni a sebtében összerakott programot, illetve helyesbíteni a fideszes politikusok nyilatkozatait. Az MSZP szerint egyértelmű, hogy a Fidesz konkrét program nélkül vágott neki a kormányzásnak, és hiába is próbálják, az őszi önkormányzati választásokig nem tudják eltitkolni a megszorításokat – tette hozzá.

– Független HÍrügynökség –