MSZP: A Fidesz-kormány a szegényektől elvesz, a gazdagoknak ad

Több intézkedésével is a gazdagabbakat segíti a Fidesz-kormány az MSZP szerint. Török Zsolt, a párt esélyegyenlőségért felelős ügyvivője vasárnap, budapesti sajtótájékoztatóján a családi pótlékkal kapcsolatos változásokat említette.

Nem ösztönzi, hanem bünteti a családokat a Fidesz-kormány a nevelési támogatás tervezett bevezetésével – mondta Török Zsolt. A szocialista politikus hozzátette: jelenleg nagyjából 2 millió 50 ezer gyerek után fizetnek családi pótlékot, közülük mindössze 1500-1800 nem jár rendszeresen iskolába. A Fidesz javaslata szerint a tanévente 50 igazolatlan óránál többet hiányzó gyerekek szülei nem közvetlenül kapnák meg a családi pótlékot. Azt ugyanis egy külön számlára folyósítanák, amelyet nem a szülők kezelnének.

A tervezett módosítás nem ösztönöz iskolába járásra

Török Zsolt szerint a tervezett módosítás nem ösztönöz iskolába járásra, csupán a szülőket bünteti. A politikus arra kérte a kormánypárti képviselőket, hogy a hétfői parlamenti ülésen ne szavazzák meg a módosítást. Szerinte inkább olyan módszereket kellene kidolgozni, amelyek valóban segítenek abban, hogy a gyerekek bejárjanak az iskolába. Török Zsolt az ingyenes étkezést, valamint – a rászorulók számára – a tankönyvcsomagok ingyenessé tételét említette.