Mozgáskorlátozott igazolvánnyal buktak le a Nagyállomásnál

Akt.:
Debrecen – A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást azzal a két gyanúsítottal szemben, akik jogosulatlanul használtak fel a más nevére kiállított parkolási engedélyeket.

A rendőrök 2017. október 19-én 12 óra körül Debrecenben, a Petőfi téren igazoltattak egy 60 éves férfit, aki gépkocsijával úgy parkolt egy fizetős várakozóhelyen, hogy édesanyja nevére kiállított mozgáskorlátozott igazolványt használta. A parkolási engedély tulajdonosa nem volt a helyszínen a sofőrrel. A rendőrök a helyi lakost előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a rendőrség a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.

Szintén közokirat-hamisítással gyanúsítanak egy hajdúsámsoni nőt, aki 2017. október 19-én 14 óra 30 perc körül Debrecenben, ugyancsak a Nagyállomás parkolójában az édesapja nevére kiállított engedéllyel parkolta le járművét, az engedély tulajdonosának távollétében.

A gyanúsítottakkal szemben a rendőrök a napokban befejezték a nyomozást, és az ügyek iratait a járási ügyészség részére bíróság elé állítási javaslattal továbbították.

– police.hu –