Mozgalmasra sikerült a hét kezdete, bár szívesen eltekintettünk volna tőle

Akt.:
Mozgalmasra sikerült a hét kezdete, bár szívesen eltekintettünk volna tőle
Debrecen – A hétfőre sajnos a debreceni menekülttábornál történtek nyomták rá a bélyegüket, de nem javult Görögország helyzete sem. Lássuk, ezeken kívül milyen érdekességek történtek még megyénkben.

Lezárták a menekülttábort
Allah akbar! – kiáltotta a menekültekből álló tömeg, és már repültek is az autókra a kövek.
menekült1


Komoly incidens történt a Sámsoni úti tábornál
Délután 3 óra körül elkeseredett menekültek, becslések alapján mintegy százan, botokkal, késekkel felfegyverkezve kirohantak a menekülttáborból a Sámsoni útra, ahol először kukákkal elbarikádozták a városba vezető utat, majd pedig kövekkel és üvegekkel megdobálták a megállásra kényszerített autókat, buszokat és egyéb járműveket.
menekült2


Egy rendőr könnyebben sérült a befogadóállomásnál
Megsérült egy rendőr a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal debreceni befogadó állomásánál kialakult konfliktusban, a Készenléti Rendőrség főtörzsőrmesterét kővel dobták meg – közölte honlapján a rendőrség hétfő délután.
menekült3


A rendőrök fenntartják a rendet egész Debrecenben
A rendőrség fenntartja a közrendet, a közbiztonságot Debrecenben – reagált a rendőrség, miután autósokra támadt a debreceni migrációs tábor mintegy száz lakója, botokkal felfegyverkezve hétfő délután a tábor melletti 471-es számú úton.
menekült4


Hosszú sorokban kígyóznak az ügyfelek a Telenor üzleteknél
A Telenornál június 30-ig visszahí- vást igényelhetnek az ügyfelek, amennyiben nem fogadják el a július 1-jén életbe lépő díjszabás módosí- tást. A Telekom pedig júliusban új értesítőket küld, így a társaság előfizetői ezek kézhezvételétől számított 15 napon belül utasíthatják vissza a tarifaváltozást.
telenor-sor-mti


Kapu Európába?
Olvasónk panaszt fogalmazott meg a repülőtéren található szögesdróttal és parkolási lehetőségekkel kapcsolatban. Mint írja, a pozitív változásokat, az örömteljes reptéri fejlesztéseket “puszta kapzsiságból” rontják el bizonyos intézkedések. Észrevételeire Herdon István, a Xanga Investment & Development Group tulajdonos igazgatója reagált.
kapu


Változások jönnek a debreceni villamosközlekedésben
A felújítás után két perccel csökken majd az 1-es villamosok menetideje. A bő két hétig tartó felújítás idején villamospótló autóbuszokkal lehet utazni.
villamos


Akár még polgárháborúvá is fajulhat a görög válság
Inotai András szerint a görögök régóta tovább nyújtózkodnak, mint ameddig a takarójuk ér.
Greece Anxiously Awaits ECB Decision On Emergency Lending


Kvíz: Ki az a debreceni híresség?
Tudod ki az a debreceni zenész, aki szeret ejtőernyőzni? És ki az, aki éveken át minden szépségversenyt megnyert, amin elindult? Most kiderül, te mennyire vagy képben a cívisváros hírességeit illetően!
kviz


Egy kerekesszékes lány magánya
Szokatlan kéréssel fordult hozzánk egy nádudvari édesanya, reméljük nem marad visszhangtalan.
kerekesszek