Motorszimulátort avattak Debrecenben

Motorszimulátort avattak Debrecenben
Motorszimulátort avattak Debrecenben - © Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság
Debrecen – A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság – Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2014. február 14-én egy a motoros közlekedés biztonságát segítő, oktató szimulátort avatott fel.


A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság – Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság „A Közlekedésbiztonságáért Alapítvány”, valamint a Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesület támogatásával 2014. év elején vásárolt egy a motoros közlekedés oktatását segítő eszközt.

A motorkerékpár szimulátor egy valódi motor kormányból, fék- és váltóberendezésből, valamint a hozzá rögzített ülésből áll, ezzel olyan hatást elérve, mintha egy igazi motoron ülnénk. Ehhez egy olyan oktatóprogram tartozik, ami felkészíti a motorosokat az esetleges veszélyhelyzetekre, segítségével biztonságos körülmények között gyakorolhatók a KRESZ szabályai. Aki még nem ült váltós motoron, könnyebben megtanulhatja a sebességváltó használatát, segít felmérni mekkora sebesség mellett milyen kormányfordítás szükséges egy-egy kanyarban.

Aki kipróbálja, olyan valós forgalmi szituációkkal találkozhat, amelyre sokszor nem is számítana a közlekedés során. A szimulátor segítségével könnyen begyakorolható a helyes döntés egy adott veszélyhelyzetben, valamint a használója kipróbálhatja képességeit ködben, éjszaka, városban, elővárosban, hegyvidéken, tengerparton vagy akár autópályán is. A mai napi bemutató a “LIVES” program keretében került megtartásra.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –