Moto GP: Esős edzéssel indult Silverstone

Moto GP: Esős edzéssel indult Silverstone
Egy új helyszínen folytatódik a Gyorsasági Motoros Világbajnokság, Silverstone ad otthont az idei ötödik versenynek.

A versenyzők nagy részének tetszenek a körülmények, melyek lényegesen jobbak, mint az eddigi angol nagydíjak voltak Donington Parkban. Talmácsi Gábor amint megérkezett, pályabejárással kezdett, felmérte a pálya tulajdonságait és tanulmányozta az ív lehetőségeket. Legelső benyomása az volt, hogy a pálya gyors, fontos lesz a megfelelő ritmus ezen az aszfaltcsíkon.

Afrikában a Labdarúgó Világbajnokságon a vuvuzela kergeti őrületbe a játékosokat, most a MotoGP-n a vuvuzela és a motorhang keveredése ad egy nem mindennapi hanghatást a paddockban. A csapatok étkező kamionjaiból kiszűrődik a foci vébé hangja, miközben a pályán a versenyzők a leggyorsabb köridőkért harcolnak. A német-szerb meccs alatt a germán csapatoknál a boxban egymás melletti monitorokon ment a foci és a szabadedzés.

 

Talma tizenötödik lett, Iannone huszonhetedikként zárt

 

A 125 és a MotoGP még száraz körülmények között tréningezett, a Moto2 kategória szabadedzésére azonban eleredt az eső. Talmácsiéknak végig szakadó esőben kellett menniük, amit nehezített, hogy a legtöbben életükben először tették mindezt Moto2-es versenygéppel. A Fimmco Speed Up magyarja nem ijedt meg a vizes körülményektől, megpróbált minél jobb köröket teljesíteni. Az edzés végére a körülmények már szinte alkalmatlanok voltak a motorozásra, így az első  napon nem volt értelme a gyors körök túlzott erőltetésének. Talma tizenötödik lett, Iannone huszonhetedikként zárt. Az angol időjárás köztudottan szeszélyes, de mindenki bízik benne, hogy holnap szárazon csatázhatnak majd a versenyzők a rajtpozíciókért.

– Az időjárás nem volt ma kegyes hozzánk, a pálya tele volt vízátfolyással, főleg az edzés végén. A pálya tetszik, szárazon szerintem sokkal nagyobb élmény lenne rajta menni, talán holnap lesz erre lehetőség, bár az időjósok nem ezt mondják.- nyilatkozta Talma.

2010. június 18., Angol Nagydíj, Silverstone, első szabadedzés

1. Shoya TOMIZAWA        2’28.020

2. Anthony WEST             2’28.602

3. Xavier SIMEON             2’28.733

4. Karel ABRAHAM            2’28.759

5. Alex DE ANGELIS          2’29.189

15. TALMÁCSI GÁBOR       2’29.992