Motivált Honvéd ellen játszik a Loki

Kinyik Ákos
Kinyik Ákos - © Fotó: Kovács Péter
Debrecen – Kinyik Ákos, a Loki védője amondó, akár sorsfordító is lehet a hétvégi meccs végkimenetele.

A héten tulajdonosváltáson átesett Budapest Honvéd ellen lép pályára a DVSC, az összecsapást az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezik szombaton 17 órától.

Az OTP Bank Liga 28. fordulóját megelőzően a Loki a tabella negyedik helyén áll 43 ponttal, a Kispest az ötödik 39 egységgel. Herczeg András tanítványai múlt héten kiharcolták a továbbjutást a Magyar Kupában, így ott vannak az elődöntőben, emellett pedig az MTK elleni bajnokit is behúzták. – Kiváló a hangulat a csapatban, de ez nem is csoda, hiszen jó formában vagyunk, jönnek a győzelmek, ami jó hatással van a társaságra – fogalmazott Kinyik Ákos, a piros-fehérek védője, aki úgy véli, nehéz találkozó elé néznek.

Gól nélkül

– Sorsfordító is lehet a szombati meccs. Egy nehéz derbi elé nézünk egy jó erőkből álló Honvéd ellen. Kiélezett küzdelemre számítok, koncentráltan, és a szakmai stáb utasításait betartva kell játszanunk. Még december elején, hazai pályán, Bódi Ádám és Szécsi Márk góljaival 2–0-ra vertük a kispestieket, jó lenne ezúttal is kapott gól nélkül lehozni a találkozót.

A beszélgetés során nem mehettünk el szó nélkül amellett, hogy hétfőn George F. Hemingway tulajdonos eladta a Budapest Honvéd labdarúgócsapatát a Metalcom csoporthoz tartozó Reditus Equity Zrt.-nek. – Nyilván extra motivációval lépnek majd pályára a kispestiek, biztosan mindenki a legjobbját akarja mutatni, és bizonyítani, helye van a gárdában. Ezzel azonban nekünk nem szabad foglalkozni, csak saját magunkra kell koncentrálnunk – mondta Kinyik.

Ön szerint mi lesz a Budapest Honvéd vs. DVSC mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Ide vágó hír még, hogy három bajnoki mérkőzéstől eltiltotta Supka Attilát, a Budapest Honvéd vezetőedzőjét a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága. Az MLSZ honlapján olvasható beszámoló szerint a testület keddi döntése értelmében a trénernek 300 ezer forintos pénzbüntetést is fizetnie kell. A Honvéd szombaton Huszti Szabolcs 90. percben fejelt góljával kapott ki a vendég MOL Viditől 1–0-ra, s az ítélet indoklása szerint Supka „a mérkőzés lefújása után az öltözőfolyosón a játékvezetők személyére sértő kifejezéseket használt”.

Megtudtuk, hogy az utazás fáradalmai ne hátráltassák a cívisvárosiakat, a DVSC már pénteken elutazik, és az éjszakát Budapesten tölti. Az ilyen alkalmak egyébként Kinyik Ákos szerint még inkább összekovácsolják az együttest.

HBN


Debrecen - A DVSC futballcsapata szombaton 17 órától a Budapest Honvéd ellen lép pályára az OTP Bank Liga 28. fordulójában – emlékeztet rá a dvsc.hu, a Loki hivatalos honlapja. A kispestiek stadionja jelenleg építés alatt áll, így a találkozót az MTK otthonában, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban ...

Kovács Péter
Debrecen - Kovács Péter, a DVSC fiatal kapusa nemrég az U19-es Eb elitkörében védett. Két debreceni, a védő Ujvárosi Ádám és a kapus Kovács Péter is tagja volt márciusban a horvátországi Eb-elitkörben szereplő magyar U19-es válogatottnak. A mieink Norvégia ellen, a meccset emberhátrányban befejez...