Motivációt jelenthet a külföldiek számára

Új oktatási lehetőség előtt Debrecen (képünk az idei érettségi alkalmával készült)
Új oktatási lehetőség előtt Debrecen (képünk az idei érettségi alkalmával készült) - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Pallagon épülhet fel az iskola, amivel még inkább versenyképesek lehetünk.

A városban már régen jelen vannak a külföldi cégek leányvállalatai, de több külföldi szakembert visszatart az ideköltözéstől, hogy családjuknak nem tudják az otthoni körülményeket biztosítani, főleg a gyerekek iskoláztatásában. Most ebben is várható előrelépés.

Papp László polgármester elmondta, ez évek óta probléma, aminek a megoldásán már dolgoznak. Ehhez ellátogatott Törökbálintra is, ahol teljesen zártkörűen működik egy amerikai típusú oktatási intézmény a főleg angol anyanyelvű országokból érkezett üzletemberek gyerekeinek. Debrecenben még nem döntöttek arról, hogy az itt létesítendő alap- és középfokú intézmény milyen nemzetközileg is elfogadott rendszerben működik majd, de az biztos, hogy szintén angol nyelvű lesz benne az oktatás.

Erről a legérdekeltebb vállalati körök képviselővel egyeztetve fognak határozni, amit viszont már lehet tudni, hogy nem magyar képzés és tanrend szerint fognak tanulni a diákok. Valószínűleg kinti pedagógusokat is alkalmaznak majd a megépülő új debreceni intézményben, melyet a város fog működtetni. A polgármester hangsúlyozta, az iskola nyitva lesz a debreceni gyerekek számára is, és várhatóan népszerű lesz a kelet-magyarországi más városokban működő cégeknél dolgozó külföldiek körében is.

HBN–ÉP


Növekedési pályára állhatunk
Debrecen – „Egymást erősítő fejlesztésekkel egy-két évtizeden belül Közép-Európa egyik meghatározó városa lehetünk.” Interjú Papp Lászlóval, Debrecen polgármesterével.


Nem marad fehér folt a Nagyerdő-fejlesztésben
Debrecen – A Civaqua-program második ütemével a vízellátásán is javítani fognak.