Most megtudhatod, milyen gyors a neted valójában

Most megtudhatod, milyen gyors a neted valójában
© Illusztráció: digitaltrends.com
Budapest – Az internethasználók saját maguk is beküldhetnek adatokat.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a szelessav.net oldalon indította el országos netsebességmérő és publikációs weboldalát , ahol az ügyfelek magyar nyelvű felületen független, megbízható mérések alapján ellenőrizhetik internetszolgáltatásuk minőségét.

A le- és feltöltési sebességet, késleltetést, valamint a hálózatsemlegességet, amely alapján minden internetes tartalomnak, szolgáltatásnak egységes, megkülönböztetés nélküli sávszélesség jár.

Ellenőrizhető

Az objektív mérési adatok láttán a felhasználók tudatosabban választhatnak internetszolgáltatót, szolgáltatást, és könnyebben ellenőrizhetik az előfizetői szerződésben vállalt, illetve kínált minőségi paraméterek teljesülését (például a ténylegesen elérhető vagy a garantált netsebességet).

Az internethasználók saját maguk is beküldhetnek adatokat, ehhez csupán regisztrálniuk kell a szelessav.net oldalon, és már indíthatják is a méréseket a számítógép vagy az okostelefon böngészőjéből.

Mérődoboz is kérhető

Ha a szolgáltatók elmaradnak a maximális értékektől, az ügyfélnek lehetősége van arra, hogy regisztráció és öt mérés után mérődobozt igényeljen az NMHH-tól.

Ezek a fogyasztó otthonában vagy más, általa meghatározott helyen olyan időpontokban működnek, amikor a helyi hálózaton nincs olyan egyéb forgalom, ami a mérési eredményeket torzíthatná.

HBN
hirdetés