Most megmutatták, nem kegyelmeztek

Most megmutatták, nem kegyelmeztek
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Könnyed, 10–4-es győzelmet aratott a Debrecen a Pécs felett.

Sikerre éhesen, ugyanakkor kellő óvatossággal készült a DVSE a férfi vízilabda OB I. hetedik fordulójára, melyben a Pécs otthonába látogatott. Bár a Baranya megyeiek nem a legerősebb játékerőt képviselik a bajnokságban, a cívisvárosiaknak valahogy mégsem nagyon megy ellenük. Varga Tamás tanítványai azonban most legyőzték a mumusukat, végig uralva a meccset 10–4-re diadalmaskodtak.

Süveges Máté centergóljával nyitott a DVSE, mely 2–1-nél zárta az első negyedet. A hazaiak ugyan kiegyenlítettek, ám Babay Árpád, Kállay Márk és Kincses Attila találataival már 5–2-nél tartottak a debreceniek a nagyszünetben.

A harmadik játékrész kiegyenlített játékot hozott, egy-egy gól esett mindkét oldalon, majd a záró felvonásban végleg eldöntötte a találkozót a vendég gárda.

A nyolcadik körrel megkezdődnek a bajnokság alapszakaszának „visszavágói”: a hajdúsági egylet hosszú idő után legközelebb újra hazai pályán meccsel, szombaton 14.30-tól a Vasas látogat a Debreceni Sportuszodába.

HBN


PVSK-MECSEK FÜSZÉRT – DEBRECEN 4-10 (1-2, 1-3, 1-1, 1-4)

Pécs – Abay Nemes Oszkár Sportuszoda, 100 néző. Vezette: Vogel G., Pásztor A.

PÉCS: Barát F. – Csaba M., Csacsovszky A., Basara 2, Lajkó M., Rakonjac, Krizsán A. Csere: Horváth Zs. 1, Stojcic, Surányi L. 1, Macsi P., Opacak, De Blasio. Megbízott edző: Beslin Miroslav.

DEBRECEN: Lévai M. – Kállay M. 3, Kincses A. 1, Süveges M. 1, Szőke Sz., Sergi Mora 1, Babay Á. 2. Csere: Müller M. 1, Smitula G. 1, Hoppál G., Kuncz T., Pataki G., Halek M. Edző: Varga Tamás.

Gól – emberelőnyből: 9/0, ill. 7/2.

Gól – büntetőből: 1/1, ill. 1/1.​