Debrecen hírei

2013.04.26. 17:10

„Májusi szerenád”, nyugdíjas klubok találkozója Kisvárdán

Kisvárda - A májusfa a természet újjászületésének szimbóluma. A fára színes papírszalagokat is kötöttek.

Kisvárda - A májusfa a természet újjászületésének szimbóluma. A fára színes papírszalagokat is kötöttek.A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házába hívta a baráti nyugdíjasklubokat az Egészségmegőrző Nyugdíjas Klub. Itt voltak a Debreceni Csokonai Nyugdíjas Klub, az ez évben megalakulásának 20. évfordulóját ünneplő Mezőladányi Arany János, valamint a másik helyi, az Életet az Éveknek Nyugdíjas Klub képviselői, mintegy nyolcvan klubtag.

Felidéződtek az ifjúkori szép emlékek

A „Májusi Szerenád” címet viselő klubtalálkozón, Szabóné Kovács Katalin klubvezető köszöntötte a megjelenteket, majd elénekelték a „Nyugdíjasok Himnuszát”. Köszöntőjében többek között a következőket mondta a klubvezető:

A nyugdíjas klubok régi jól bevált szokása, hogy kölcsönösen meghívják egymást egy–egy baráti találkozóra. Hiszen szükségünk van mindnyájunknak egy kis kikapcsolódásra, egy kis beszélgetésre és a közös programokra. A klubok célja, egy jó közösségben a magány feloldása, valamint egy mástól tanulni, barátságokat kötni s a szép emlékeket megőrizni.

A továbbiakban felidézte a fiatalságot s a megélt májusi szerenádokat. „Hiszen a májusi zene tovább szól, de már elment felettünk az idő, és mégis milyen jó újra hallani a régi dalokat, nótákat, melyek visszahozzák fiatalságunk emlékeit.” A köszöntőt követően versekkel és énekekkel köszöntötték a vendégeket. Az énekeket, a nótákat együtt énekelték a jelenlévő klubtagok.

A zenét „Babjákék” szolgáltatták

Ezt követően látták vendégül –töltött káposztával– a klubok megjelent képviselőit. Közben már a zenekar is hangolt s megkezdődött a vidám mulatozás. A hangulatot a Mezőladányi klub zenekara, az Elektronik, Baják Péter és Ifj. Baják Péter szolgáltatta a vidám mulatozáshoz. Az esti órákban ért véget a „Májusi Szerenád” címet viselő nyugdíjas klubok találkozója a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házában Kisvárdán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!