Most kezdődik a tánc, következik a rájátszás

Lajtos Nóra
Lajtos Nóra - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Lajtos Nóra szerint a Loki most megmutathatja, mire képes.


Eljött az igazság egyik pillanata, a DVSC-TVP a Dunaújvárosi Kohász vendégeként szerdán 18 órától megkezdi a rájátszás első etapját. (Köztudomású, a legjobb négy közé jutásért kiírt párharc két meccsen dől el, a visszavágót egy hét múlva, április 20-án, szerdán 18 órától játsszák a csapatok.)

Az alapszakaszt a Loki a 6., míg a Zdravko Zovko által irányított egylet a 3. helyen zárta. A csapatok debreceni mérkőzésén a DVSC 26–24-re diadalmaskodott, s Újvárosban is hazai győzelem született, 28–24 lett a meccs vége. A találkozó favoritja a Kohász, s nemcsak a táblázaton elfoglalt helye miatt, ugyanis Vincze Melindáék a hétvégén a dán Randers ellenében kiharcolták a döntőbe jutást az EHF-kupában.

Az érem két oldala

– Jó szériában van az ellenfelünk, még akkor is, ha kikaptak a dán riválisuktól a hazai visszavágón. A nemzetközi kupaszereplésüknek két oldala van, a vasárnapi mérkőzés miatt vélhetően kicsivel fáradtabbak lesznek szerdán, viszont a döntőbe jutás kiharcolása mentálisan biztosan erősebbé teszik őket – nyilatkozta a Naplónak Lajtos Nóra, a DVSC-TVP kapusa. – A Dunaújváros ereje abban rejlik, hogy az első soruk rutinos, nagyon jó játékosokból áll. Triscsuk Krisztina, Bulath Anita és Kovács Anna kifejezetten gólerős kézis, belőlük külön is készültünk. Egyértelmű, csakis akkor lehet keresnivalónk ellenük, ha kemény védekezéshez jó kapusteljesítmény is párosul.

Bármi előfordulhat

A párviadal sorsáról két mérkőzés dönt, így kíváncsiak voltunk, mi az az eredmény, amivel elégedettek lennének a lokisták a debreceni visszavágó előtt? – Köztudomású, női mérkőzéseken bármi előfordulhat – mondta nevetve a remek kapus. – De komolyra fordítva a szót, a Hódosban legyőztük őket, és Újvárosban is képesek voltunk szoros mérkőzést vívni velük, most is ez a célunk. Ha 5 gólon belül maradunk a visszavágó előtt, az biztató lenne. Nem tagadom, az utóbbi időkben voltak gyengébb meccseink, de most megmutathatjuk, mire vagyunk képesek igazából. A jó védekezés mellett élveznünk kell a játékot, s akkor meglephetjük az esélyesebbnek tartott ellenfelünket – fogalmazott Lajtos Nóra.

HBN-BN