Magyarország

2008.06.09. 10:49

Hétfőn kezdődik a móri mészárlás utolsó vádlottjának pere

<p>Székesfehérvár - Mór - Hétfőn kezdődik Székesfehérváron a 2002-es móri mészárlás utolsó élő vádlottjának pere.</p>

A férfit előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettével, valamint lőfegyverrel való visszaélés bűntettével vádolja az ügyészség. A móri Erste bankfiók kirablása miatt Hajdú Lászlót és Kaiser Edét vádolták korábban, Kaisert el is ítélték ebben az ügyben. A Hajdú László elleni vádakat nemrég megváltoztatták, Kaiser ügyében pedig perújítást rendeltek el, miután az új vádlott vallomása alapján bizonyossá vált hogy nem ők voltak ott a móri mészárlásnál. A bankrabláskor nyolc ember halt meg.

Az Erste Bank móri fiókját 2002 májusában támadták meg fegyveresek. Nyolc embert megöltek, a pénzintézetből 7,3 millió forintot vittek el. A mészárlás miatt korábban már jogerősen elítélték Kaiser Edét, és vádat emeltek Hajdú László ellen is. A rendőrök azonban 2007 februárjában elfogtak két újabb férfit, akiket szintén meggyanúsítottak a bankrablással. A gyanúsítottak egyike még tavaly nyáron a börtönben öngyilkos lett. A bankrablásban konkrétan résztvevők közül így már csak egy ember él.

A gyanúsított 2008 áprilisában egy tárgyaláson elmondta, sem Kaiser, sem Hajdú nem vett részt a bankrablásban, ezért később Kaiser esetében perújítást rendeltek el, Hajdú esetében pedig megváltoztatták a vádakat. Hajdút egyébként ettől függetlenül több bűncselekménnyel gyanúsítják, például a 2001-es budaörsi pénzszállító-rablással, ahol a vádak szerint rálőtt az őrre.

Közben 2008 tavaszán hét év fegyházra ítélték azt a volt bicskei rendőrt, aki fegyvereket adott el a móri bankrablóknak, pontosabban a mostani vádlott társának, aki a börtönben lett öngyilkos 2007 nyarán.

A 2002-es móri bankrablásnak már csak egyetlen gyanúsítottja van. Ellene április elején emelt vádat a Fővárosi Főügyészség. A férfi ellen előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntette, valamint lőfegyverrel való visszaélés a vád. Gieszné Boda Orsolya, a Fejér Megyei Bíróság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a tárgyalás hétfőn reggel kezdődik Székesfehérváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!