Sport

2014.03.03. 07:41

Hiányzott az i-re a pont

Miskolc, Debrecen - A DVSC-TEVA egy félidőn át emberelőnyben játszott, de a Diósgyőr kihúzta döntetlennel a keleti rangadót.

Miskolc, Debrecen - A DVSC-TEVA egy félidőn át emberelőnyben játszott, de a Diósgyőr kihúzta döntetlennel a keleti rangadót.

Keleti klasszikussal kezdődött a bajnoki futballév a Loki számára, a hajdúságiak listavezető együttese a negyedik helyezett DVTK-hoz látogatott az OTP Bank Liga 18. fordulójában. A vendégek – mint azt Szakály Péter csapatkapitány korábban lapunknak nyilatkozta – önbizalommal telve vágtak neki a borsodi kalandnak, a lelátóra visszatérő ultráik hathatós támogatásával.

A kezdés előtt a nemrég elhunyt ifjú hazai kapusra, Rakaczki Bencére emlékeztek.

Dominancia

Dinamikusan kezdett a Debrecen, a remek hangulatú összecsapás kezdetben a vendégek szája íze szerint alakult, Kulcsár, Volas és az új szlovén szerzemény, Mihelic nagyon élt a diósgyőri gyepen, de igaz volt ez Szakályra is. Hamar góllá érett a vendégek dominanciája: Kulcsár mesteri beadását Volas kapásból továbbította a jobb alsóba!

Sajnos rögtön jött a válasz, Futács birkózta be magát Zsidai és Máté közé, s közelről a hálóba kotorta a labdát.

A folytatásban is a Loki előtt adódtak nagy helyzetek, majd Abdouraman gondoskodott róla, hogy még inkább a vendégeknek álljon a zászló. A diósgyőri háromszor kaphatott volna lapot, Vad II játékvezető ebből kettőt fel is mutatott neki, de a játékos így is tovább tartózkodott a pályán, mint amire feljogosította a harcmodora.

A szünet után a DVTK teljesen deffenzív stílusra állt át, ezzel a DVSC nem is tudott mit kezdeni, már ami a gólok számát illeti. A helyzetek és olykor a fineszes játék is megvolt, de az i-re a pontot nem tudták feltenni a vendégek, ennek következtében maradt a döntetlen. Ami a vetélytársak pontvesztéseinek köszönhetően most egyáltalán nem rossz eredmény.

HBN-TN


OTP Bank Liga 18. forduló

Diósgyőr – DVSC-TEVA 1-1 (1-1)

Diósgyőr, 8500 néző. Vezette: Vad II (Erős, Varga G.)

DVTK: Rajics - Eperjesi, Vadász, Kádár, Gohér - Abdouraman, Kosztics (Nikházi 92.), Elek – Bacsa (Gosztonyi 72.), Futács, Grumics (Marjinovics 57.)

DVSC: Novakovics – Lázár, Máté, Mészáros, Korhut – Mihelic, Zsidai (Bódi 76.), Ludánszki, Szakály – Kulcsár, Volas (Sidibe 68.)

Gól: Volas (15.), Futács (17.)

Sárga lap: Abdouraman (12.), Kulcsár (38.), Lázár (39.), Vadász (83.), Rajics (88.)

Kiállítva: Abdouraman (45.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!