Morrissey is versenybe akar szállni London polgármesteri címéért

Morrissey is versenybe akar szállni London polgármesteri címéért
© Fotó: Getty Images
London – Morrissey világhírű brit énekes “komolyan fontolgatja”, hogy elindul a 2016-os londoni polgármester-választáson.

Az indie rock műfajának neves angol előadóját az Animal Welfare Party nevű állatvédő párt kérte fel, hogy induljon színeiben a brit főváros polgármesteri címéért.

Az előadó a True To You nevű rajongói oldalra feltett közleményében erősítette meg a felkérés hírét, és elmondta, hogy “az állatokkal szembeni pokoli és idejétmúlt társadalmi igazságtalanságok” ellen szándékozik felemelni a hangját.

Az Animal Welfare Party ugyancsak megerősítette, hogy Morrissey-t szeretné polgármesterjelöltjének – írja a BBC News.

A Manchesterből származó énekes élt már Londonban, Los Angelesben, Rómában, és évek óta lelkes szószólója a vegetáriánus életmódnak és az állatvédelemnek.

Ahhoz, hogy polgármesterjelölt lehessen, Morrissey-nek londoni szavazóként kell regisztrálnia magát, vagy bizonyítania kell, hogy 12 hónapja él, dolgozik, vagy ingatlant birtokol a brit fővárosban.

Az énekesnek továbbá minden egyes londoni kerületből tíz-tíz regisztrált szavazópolgár aláírására, valamint tízezer font letétre lesz szüksége ahhoz, hogy indulhasson a címért.

A jelöltállítás március végéig tart. A polgármester-választás május 5-én lesz.

– MTI –
hirdetés