Mórmályvát és uborkát vitt Hajdúsámson a megyei kiállításra

Mórmályvát és uborkát vitt Hajdúsámson a megyei kiállításra
© Fotó: Dandé Melinda
​Hajdúsámson – Két pavilonnal képviseltette magát Hajdúsámson a megyei közfoglalkoztatási kiállításon Hajdúnánáson, szeptember 16-án.

A közfoglalkoztatás keretében előállított „értékek” között láthattak az érdeklődök uborkát, mórmályvát, zöldségeket – azokból készült befőtteket –, valamint 10 tojásos száraztésztákat. Mindezeket életképekben is megtekinthették a nézelődök.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény is öregbítette a város hírnevét, hiszen Értéksziget Pavilonjával ő is részese volt a napnak. A látogatók kortyolhattak helyi ásványvízből, mézből, gyönyörködhettek Bardi János kályha- és vasgyűjteményében, a Dobosné Anikó által vezetett Öltögetők Klubja értékes hímzéseiben.

A nap nem telhetett el anélkül, hogy a főzőversenybe ne neveztek volna. Mezőőreik és kolléganőik finom őzpörköltet készítettek tejfölös-juhtúrós sztrapacskával, illetve slambuccal.

A rendezvényt sámsoni fellépők is színesítették a kulturális csoportok bemutatkozó színpadán, ahol citeraelőadást, népdalokat és a Muskátli Népdalkör dalait hallhatták a nézők.

HBN