Mónus József megint a legmagasabbra emelhette a magyar zászlót

Mónus József megint a legmagasabbra emelhette a magyar zászlót
© Fotó: hajdunanas.hu
Amasya/Gümüshaciköy, Hajdánánás – A hétvégén, július 25-26-án rendezték a IV. Nemzetközi Hagyományos Íjász Bajnokságot Törökország Amasya/Gümüshaciköy városában, 432 nevezővel.

Mónus József megismételve korábbi sikerét, pontosan 467 méteres eredménnyel nyerte a korlátlan erejű íjak kategóriáját, ezúttal jelentős ellenszélben, 62 méterrel megelőzve a mezőnyt – tájékoztatott a Hagyományos Íjászok Világszövetségének alelnöke. Posta Pál elmondta: ezzel a győzelemmel Mónus József tiszteletére már ötödször lengett a magyar zászló Törökországban. A nagyszámú résztvevővel megrendezett versenyen egyszerűen nem tudtak mit tenni ellenfelei, továbbra is fejet kellett hajtaniuk az újabb győzelem miatt a magyar zászló előtt.

További két kategóriában is sikert értek el a magyar íjászok: Balogh Csaba és Balogh Kristóf is aranyérmet nyert a törökök hagyományos PUTA-lövés versenyszámaiban. Céllövészetben a Balogh Csaba – Balogh Kristóf – Csabai Gyula – Szabó József magyar csapat, a tartalék Józsa Gyurival kiegészítve bronzérmet szerzett. A távlövő versenyen pedig Pozsgai Tivadar a bronzérmet szerezte meg.

A versenyt követően Mónus József elmondta: „Öröm és boldogság van most bennem, hogy megint harcolhattam török földön és győzhettem a sors segítségével!” A rekorder hozzátette, hogy a körülmény sem volt egyszerű.

Fotó: hajdunanas.hu Fotó: hajdunanas.hu ©

„Mindenki gondolja el 40 fokban két napig a napon lenni, és amikor kell, az izzadságtól csepegve a legprecízebben ráillesztve a nyilat a húrra lőni a világon mindenkinél a legtávolabbra.”

Mónus József a versenyt követően sem pihen, hiszen készül egy harci céllövő bemutatóra, ahol 120 méterről tojásra fog lőni többszörös Európa – bajnok íjász barátaival Hajdúnánáson, a II. Hajdúk Világtalálkozója alkalmából augusztus elsején, szombaton 11 és 18 órakor, melyre sok szeretettel vár minden kedves érdeklődőt.

– hajdunanas.hu –