Monitor esett egy lány fejére a helyi autóbuszjáraton Debrecenben

Debrecen, 2015. május 18., hétfő (MTI) – Az autóbuszba szerelt utastájékoztató monitor esett egy lány fejére hétfő délelőtt a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. egyik helyi járatán – tájékoztatta a cég kommunikációs és marketing vezetője az MTI-vel.


Nagy Annamária közölte: a baleset a debreceni 48-as járaton, a Kopja utcai megállóhelyen történt. A buszsofőr, amint észlelte az esetet, azonnal értesítette a mentőket, akik a sérültet kórházba vitték. A DKV sajnálatát fejezte ki a történtek miatt. Pápai György, az Országos Mentőszolgálat Regionális orvos igazgatója elmondta: a 17 éves lányt könnyű fejsérüléssel a Kenézy Gyula Kórházba vitték.

Az autóbuszok műszaki állapotáért az Inter Tan-ker Zrt. felelős, amelynek közlekedési ágazati vezetője, Pintér István az MTI megkeresésére azt közölte: hasonló eset még nem fordult elő, ezért vizsgálatot rendeltek el – a járműgyártóval közösen – az ilyen események elkerülése érdekében. A kiinduló és a beérkező járatokat naponta ellenőrzik – fűzte hozzá.

Hétfőn valamennyi járművet külön figyelemmel átvizsgálják annak áttekintésére, hogy van-e olyan, eddig fel nem fedezett sérülés, amely esetleg hasonló balesetet okozhatna – mondta Pintér István, aki szintén együttérzését fejezte ki a balesetet szenvedett utasnak.

– MTI –

Címkék: , , ,hirdetés