Mi legyen a menekültekkel?

Akt.:
Mi legyen a menekültekkel?
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Mondj nemet a rasszizmusra, a szélsőséges nézetekre! címmel demonstrációt tartott egy csoport Rutz Tamás vezetésével vasárnap, a régi városháza előtt.

Ezzel egy időben a Magyarok a magyarokért Debrecen elnevezésű közösség is tüntetést szervezett Keresztesy Gergő felhívására a Nagytemplomnál a nyugodt és biztonságos városért. Ott Herpergel Róbert, a Jobbik helyi képviselője hangsúlyozta, sem hazánknak, sem Debrecennek nincs szüksége még átutazó menekültekre sem, akik elfoglalják civilizációnkat. A magyar népnek nem kötelessége befogadni és eltartani azokat! – emelte ki.

“Nem elég, hogy a Jobbik is civilnek álcázott egy pártpolitikai rendezvényt, nyilvánvalóvá is tette, hogy nem érdeke az illegális migráció megállítása, csak az emberek hergelése; hiszen akkor nem olvashatnánk arról, hogy a Magyar Gárda egykori kapitányát embercsempészet gyanújával vették őrizetbe” – reagált a hallottakra Pósán László, a Fidesz országgyűlési képviselője. Hozzátette, a Fidesz választ vár Vona Gábortól arra a kérdésre, hogy mennyi pénz került a Jobbik kasszájába emberkereskedelemből.

HBN ​