Moldávokat fordítottak vissza a határon

Ártánd – A biharkeresztesi rendőrök az ártándi határátkelőhelyen négy belépésre jelentkező moldáv férft irányítottak vissza beutazási tilalom miatt Romániába, egy kilépésre jelentkező körözött román-moldáv állampolgárt pedig elfogtak.


Az ártándi határátkelőhelyen 2015. február 6-án 0 óra 40 perc és 7 óra 15 perc közötti időben négy alkalommal jelentkezett belépésre egy-egy külföldi férfi, akikről az ellenőrzésüket végző útlevélkezelők megállapították, hogy beutazási- és tartózkodási tilalom alatt állnak. A négy moldáv állampolgárt a rendőrök visszaküldték Romániába.

Az ártándi határátkelőhelyen 2015. február 6-án 22 óra 30 perckor kilépésre jelentkezett egy külföldi férfi. A moldáv-román állampolgáról az ellenőrzését végző útlevélkezelő megállapította, hogy vele szemben a Püspökladányi Rendőrkapitányság hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogatóparancsot bocsátott ki. A 37 éves férfit a rendőrök elfogták és a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –