Mobiljáért vertek meg egy gyereket Szoboszlón, még a csontja is eltört

Debrecen, Hajdúszoboszló – A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a hajdúszoboszlói férfiak ellen rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon.

A vádlott és fiatalkorú társa 2016. március 9-én, az esti órákban a kiskorú sértettel, valamint annak barátjával Hajdúszoboszló egyik közterén beszélgettek és szeszes italt fogyasztottak, illetve zenét hallgattak a sértett mobiltelefonján. 23 óra körüli időben a sértett barátjával hazaindult, ezt követően a vádlottak megállapodtak abban, hogy a sértett után mennek, és megszerzik a mobiltelefonját.

A vádlottak utolérve a sértettet, felszólították őt a készülék átadására, azonban a sértett ennek nem tett eleget. Ezt követően a vádlottak a sértettet több alkalommal, ököllel megütötték a fején és a felsőtestén, aminek következtében a kiskorú a földre esett. A vádlottak a földön fekvő sértettet kitartóan rugdosták, közben folyamatosan követelték, hogy adja át a mobiltelefont. A sértett a felszólításnak továbbra sem tett eleget, azonban a ruházatából a mobiltelefonja kiesett, melyet az egyik vádlott felvett és eltett.

A mobiltelefon megszerzését követően a vádlottak a sértettet arra kényszerítették, hogy velük együtt menjen az egyik vádlott lakóhelyére. A lakásban a vádlottak ismételten bántalmazták a sértettet, majd 2016. március 10-én, hajnalban mindhárman egy közeli éjjel-nappali üzlethez mentek, ahol a sértettet fenyegetéssel arra kényszerítették, hogy vásároljon részükre szeszes italt. A sértett ennek eleget tett, az üzletben az eladónak elmondta a történteket, akinek bejelentését követően a rendőrség rövid idő elteltével a helyszín közelében a vádlottakat elfogta.

A sértett a vádlottak bántalmazása következtében 8 napon túl gyógyuló csonttöréses, illetve 8 napon belül gyógyuló zúzódásos és hámkarcolásos sérüléseket szenvedett.

A rendőrség a mobiltelefont az egyik vádlott lakásán lefoglalta, a sértettnek visszaadta, így a bűncselekménnyel okozott 20.000,- forint kár teljes egészében megtérült.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottak ellen társtettesként elkövetett rablás bűntette, súlyos testi sértés bűntette és tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon.

A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását, illetve a fiatalkorú vádlott vonatkozásában javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozta.

– Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség –
hirdetés