Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.27. 07:23

Módosítják a zónaszabályozást Miskolcon

<p>Miskolc - A belváros szinte már elviselhetetlenné vált zsúfoltságán kívántak változtatni a megyeszékhelyen a február elején bevezetett forgalmi korlátozással - ez volt a zónaszabályozás. Most módosítanak rajta.</p>

A közlekedők részéről megfogalmazott észrevételek és forgalmi megfigyelések alapján módosítják a napokban (március 28-ig) Miskolc nehéztehergépjármű zónaszabályozását, tájékoztatta lapunkat a Magyr Közút Kht.

Eszerint a zónahatárokon elhelyezett közúti jelzőtáblák alatt "kivéve célforgalom" kiegészítő táblákat helyeznek ki. Erre azért van szükség, mert a zónán belüli telephelyek és szállítási célpontok csak ez esetben érhetők el szabályosan. Az időkorlátozás csak az észak–déli tengelyen (3. sz. főút Cementgyári csomópont – 26. főút Bosch csomópont) marad érvényben, az is módosul a korábbi este 8 óra helyett 18.00-06.00 óráig lesz a tilalom érvényben. Ezt a változtatást az indokolta – írta közleményében a társaság – hogy megfigyeléseik szerint este 6 óra után a kijelölt terelőút (Zsigmondi – Sajószigeti – József A. út) már képes a teljes átmenő forgalmat lebonyolítani.

Előzmények
A belváros szinte már elviselhetetlenné vált zsúfoltságán kívántak változtatni a megyeszékhelyen a február elején bevezetett forgalmi korlátozással. Elsô ütemként a 12 tonna össztömeget meghaladó tehergépkocsikat nem engedték be éjszaka (azaz este 8 és reggel 6 között) a tiltott zónába.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!