Magyarország

2008.06.04. 17:01

Baranyában vizsgálják tovább a kaposvári gimnazista meggyilkolását

<p>A baranyai rendőrök nyomoznak a továbbiakban a Kaposváron meggyilkolt gimnazista ügyében. A helyi somogyi rendőrök ugyanis korábban elfogultságot jelentettek be, mivel az egyik gyanúsított fiú apja a főkapitányságon dolgozik. <BR /></p>

A baranyai rendőrök nyomoznak a továbbiakban a Kaposváron meggyilkolt gimnazista ügyében. A helyi somogyi rendőrök ugyanis korábban elfogultságot jelentettek be, mivel az egyik gyanúsított fiú apja a főkapitányságon dolgozik.

Bencze József országos rendőrfőkapitány utasítására a jövőben a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja a két héttel ezelőtti kaposvári gyilkosságot, amikor egy gimnazista fiút ölt meg - a gyanú szerint - két osztálytársa. A Somogy megyei rendőrök szerdai rövid közleménye szerint az országos főkapitány "a minden elfogultság látszatától mentes büntetőeljárás lefolytatásának biztosítása, a nyomozás pártatlanságába vetett bizalom megőrzése érdekében" döntött így. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság korábban azért kérte, hogy más nyomozzon, mert az egyik gyanúsított fiú apja náluk dolgozik.

A Kaposváron tanuló 17 éves gimnazistát két hete gyilkolta meg két osztálytársa. A rendőröknek azzal indokolták tettüket, hogy korábban jó barátok voltak, de idén tavasszal megromlott köztük a viszony, áldozatuk nagyképűen viselkedett velük.

Vallomásukban részletesen elmesélték, hogy a történelemért rajongó fiút kicsalták a Kapos melletti tóhoz azzal az ürüggyel, hogy megmutatják az ott talált II. világháborús fegyvert. A tóparton azonban botokkal és kövekkel 14-szer fejbe verték, miután pedig áldozatuk elájult, a vízbe dobták. A két fiatal jelenleg előzetes letartóztatásban van, nemrég a fővárosi Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították őket. Ha bebizonyosodik tettük, akár 15 évet is kaphatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!