MNB: egymillió forint bírság a Norbi Update Nyrt.-nek

Akt.:
Budapest, 2014. szeptember 4. Schobert Norbert, a Norbi Update Lowcarb Nyrt. igazgatótanácsának elnöke a cég részvényértékesítéséről tartott sajtótájékoztatón a Budapesti Értéktőzsdén 2014. szeptember 4-én.
Budapest, 2014. szeptember 4. Schobert Norbert, a Norbi Update Lowcarb Nyrt. igazgatótanácsának elnöke a cég részvényértékesítéséről tartott sajtótájékoztatón a Budapesti Értéktőzsdén 2014. szeptember 4-én. - © MTI Fotó: Kovács Attila
Budapest – A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 1 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a Norbi Update Lowcarb Nyrt.-re, mivel az több esetben nem tett maradéktalanul eleget a jogszabályokban előírt rendkívüli tájékoztatási kötelezettségének – közölte az MNB az MTI-vel hétfőn.

A jegybank figyelmeztette a társaságot a tőkepiac biztonságos és átlátható működését garantáló tájékoztatási kötelezettségei jövőbeni betartására.

Az MNB folyamatos piacmonitoring tevékenysége keretében az elmúlt időszakban több esetben észlelte, hogy a Norbi Update Lowcarb Nyrt. közösségi oldalán vagy a sajtón keresztül úgy hozott nyilvánosságra rendkívüli tájékoztatási körbe tartozó információkat, hogy azokat az MNB által működtetett hivatalos közzétételi helyen egyáltalán nem, vagy csak jelentős késéssel jelentette meg.

Közölték, hogy az MNB egy korábbi, a Norbi Update Lowcarb Nyrt. brókerbotrány kapcsán elszenvedett veszteségeiről szóló sajtócikkel összefüggésben piacfelügyeleti eljárást is folytat a társasággal szemben. A jegybank piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja majd le, amelynek eredményét nyilvánosan közli internetes honlapján.

– MTI –További hírek a Gazdaság kategóriából