MLSZ – Zártkapus büntetés az NB III-ban

Budapest – Az ETO FC Győr csapatának a következő két mérkőzését – szurkolói rendbontás miatt -zárt kapuk mögött kell megrendeznie a labdarúgó NB III-ban.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint a fegyelmi bizottság a győri klubot azért büntette meg kedden, mert szombaton a sárvári meccsen a szurkolói jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközt használtak, berohantak a játéktérre és különböző tárgyakat is bedobáltak. Az ETO FC-t a két zártkapus mérkőzésen kívül 300 ezer forintos pénzbüntetéssel is sújtotta a testület.

“A fegyelmi bizottság a büntetés kiszabásánál figyelembe vette, hogy kirívóan súlyos szabályszegések sorozata történt, amely miatt közel 50 percig állt a játék a mérkőzésen, és a rendet csak rendőri közbeavatkozással lehetett helyreállítani” – írta a szövetség honlapja.

A Sárvárt a nézők beléptetésére vonatkozó szabályzat megsértéséért és a rend nem megfelelő biztosításáért 100 ezer forint megfizetésére kötelezték.

Az élvonalból a Budapest Honvéd kapott pénzbüntetést: 100 ezer forintra büntették meg a klubot, mert szurkolói a Ferencváros elleni, idegenbeli összecsapáson megbotránkoztató magatartás tanúsítottak.

– MTI –

Címkék: ,


További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek