Helyi közélet

2013.06.04. 12:05

Gyűjtőúttal könnyítenek a mindennapokon

Püspökladányban 2,8 km-es útszakaszt újítanak fel februárra négyszáz millióból.

Püspökladányban 2,8 km-es útszakaszt újítanak fel februárra négyszáz millióból.

Püspökladány. Az élhető város megteremtése a célja annak az közlekedés fejlesztési projektnek, amelynek nyitórendezvényét tegnap tartották meg Püspökladányban. A tervek szerint 2014. februárjában már Petritelepi településrészen, illetve a Déli városrészben élők is könnyedén eljuthatnak a város központjába.

A 2,8 km útszakasz felújítása során renoválják a Damjanich, a Kálvin János, a Karcagi és az Árpád utcákat. Az Árpád utca páros oldalán elválasztás nélküli kerékpáros utat és gyalogjárdát építenek, ezzel a környezetbarát kerékpározásra ösztönözik a lakókat, illetve megteremtik ehhez a biztonságos feltételeket. Az érintett utcákban megújul a zöldfelület, fákat ültetnek majd, de az útba eső parkolókat sem hagyja figyelmen kívül a kivitelező.

A közel négyszáz millió forintos infrastrukturális beruházással növekszik a településkép vonzereje, rendezettebb városi környezet jön létre és könnyebbé válik a településrészek és a központ között közlekedők mindennapi élete.

HBN-HaBe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában