Sport

2016.03.20. 12:42

Röpi az egész családnak: különleges versenyt rendeztek a hajdú-bihariak

Debrecen - A nemzetközi mezőny hat kategóriában versenyzett a nem szokványos ünnepi tornán.

Debrecen - A nemzetközi mezőny hat kategóriában versenyzett a nem szokványos ünnepi tornán.

A Hajdú-Bihar Megye Röplabda Szövetség az idén is megrendezte hagyományos versenyét, melyre sportcsaládok és baráti társaságok jelentkezését várták.

A minél jobb eredmények elérésén kívül a verseny célja az volt, hogy a röplabda sportágban régebben vagy jelenleg tevékenykedők együtt tölthessenek egy kellemes napot, és megismerkedhessenek a jelen gondjaival és örömeivel.

A Családi Röplabdatornára ezúttal Nyíregyházán került sor. Az előző évekhez hasonlóan az általános iskolásoktól kezdve az aktívan sportolókon keresztül egészen a nem a legfiatalabb lelkes amatőrökön és volt neves játékosokon át a határon túlról érkezőkig sokan jelentkeztek. A versenykiírás szerint női kettes, férfi kettes, vegyes kettes, női négyes, férfi négyes és vegyes négyes kategóriákban zajlottak a mérkőzések. A versenyzők között több jelentős játékos múlttal rendelkező röplabdás is pályára lépett.


Fotó: Magánarchívum


Közülük a legismertebb Erdősné Balogh Erika volt, aki ötszörös magyar bajnok, hatszoros Magyar Kupa-győztes, egyszeres Interliga-győztes, 46 alkalommal volt magyar válogatott, négyszer választották az év felnőtt női röplabdajátékosának, az Eötvös Kupa nagykövete is volt.

Több kategóriában körbeverések, nagy izgalmak és minimális különbségek döntötték el a helyezések sorsát.

A győztesek:

  • Női kettes: Bancsi Judit, Fehér Zsófia (az Eötvös DSE NB II-es együttesének játékosai)
  • Férfi kettes: Hegedűs Tibor, Hubicska Patrik (a DEAC NB I-es csapatának játékosai)
  • Vegyes kettes: Puskás Fanni, Hubicska Patrik (Fanni az NB II-es Eötvös DSE, Patrik az NB I-es DEAC játékosa)
  • Női négyes: Erdősné Balogh Erika (titulusait lásd fent), Erdős Zsófia (volt utánpótlás magyar válogatott, NB I-es játékos, Erika lánya), Veress Brigitta (volt NB I-es játékos, Veress Péter húga), Vitéz-Pataki Andrea (volt NB I-es játékos).
  • Férfi négyes: Gyulavári Attila, Pilka Gábor, Szombathy András, Tóth András (az Eötvös DSE szenior együttesének játékosai)
  • Vegyes négyes: Bancsi Judit, Fehér Zsófia, Kun Tamás, Pető Levente (A két lány az Eötvös DSE NB II-es együttesének játékosai, Tamás a DEAC játékosa, Levente a Budapest Bajnokság első osztályában játszik.)
  • A verseny eredményei és fényképei a Hajdú-Bihar Megye Röplabda Szövetség honlapján találhatók.

    - Szombathy András -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!