MLSZ – Danko Lazovic lett az NB I legjobb játékosa

Akt.:
Danko Lazovic, a Videoton FC játékosa beszél, miután átvette az NB I legjobb játékosának járó díjat az MLSZ szezon végi RangAdó díjátadóján a Terem Budapest rendezvényházban 2017. május 28-án.
Danko Lazovic, a Videoton FC játékosa beszél, miután átvette az NB I legjobb játékosának járó díjat az MLSZ szezon végi RangAdó díjátadóján a Terem Budapest rendezvényházban 2017. május 28-án. - © MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Budapest – A Videoton FC szerb csatára, Danko Lazovic kapta a labdarúgó NB I legjobb játékosának járó díjat a magyar szövetség (MLSZ) Telkiben rendezett RangAdó Gáláján vasárnap.

A szombaton véget ért idény felfedezettjének a Budapest Honvéd középpályását, Zsótér Donátot választották, a legjobb edző pedig a bajnokcsapattól távozó olasz Marco Rossi lett.

A kategóriák győzteseiről két kivétellel a klubok szavazatai döntöttek, a szokásoknak megfelelően a csapatkapitány és a vezetőedző mellett a legfiatalabb és a legidősebb játékosok voksolhattak kategóriánként a legjobbakra. Az év legszebb NB I-es góljáról a szurkolók szavazhattak, akik közül a legtöbben a diósgyőri hátvéd, Lipták Zoltán találatát választották.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke köszöntőbeszédében elmondta, a férfi és a női élvonalban is olyan izgalmas, színvonalas mérkőzéseket játszottak, hogy a díjátadás a korábbinál nagyobb nyilvánosságot érdemelt, ezért az M4 Sport élőben közvetítette a gálát.

“A válogatott és az alsóbb osztályú meccsek színvonala is azt támasztja alá, hogy a magyar labdarúgásnak nem csak múltja, de jövője is van. Nagyon bízom benne, hogy a nemzetközi kupában nem csak izgalmas, de sikeres találkozókat vívnak majd a magyar csapatok, és tovább jutnak el, mint az elmúlt években” – fogalmazott Csányi.

A RangAdó Gála díjazottjai:

  • A férfi NB I legjobb játékosa: Danko Lazovic (Videoton)
  • A férfi NB I felfedezettje: Zsótér Donát (Budapest Honvéd)
  • A férfi NB I gólkirálya: Eppel Márton (Budapest Honvéd, 16 gól)
  • A férfi NB I legszebb gólja: Lipták Zoltán (Diósgyőr)
  • A férfi NB I legjobb edzője: Marco Rossi (Budapest Honvéd)
  • A férfi NB I legjobb játékvezetője: Solymosi Péter
  • Az NB I legsportszerűbb csapata: Debrecen
  • A női NB I legjobb játékosa: Fenyvesi Evelin (Ferencváros)
  • A női NB I felfedezettje: Turányi Lilla (MTK Hungária)

– MTI –