MLS – Németh Krisztiáné az év gólja

Budapest – A magyar válogatott és a Sporting Kansas City csatárának, Németh Krisztiánnak a találatát választották az év góljának az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) idei szezonjában.

Az MLS hivatalos honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a 26 éves futballista a szurkolók szavazatai alapján érdemelte ki az elismerést, a “döntőben” a legértékesebb játékosnak választott, olasz válogatott Sebastian Giovinco (Toronto FC) gólját múlta felül.

Németh a Portland otthonában játszott október 3-i mérkőzésen szerezte a szépségdíjas találatot, amellyel a Kansas 1-0-ra megnyerte az összecsapást. A magyar válogatott támadó a 73. perctől csereként kapott lehetőséget, tíz perccel később pedig saját térfeléről indulva, három védőt kicselezve, kissé jobbra kisodródva, 14-15 méterről lőtt laposan a kapu bal oldalába.

Németh tíz gólt szerzett és hat gólpasszt adott a Kansas színeiben ebben az idényben, s megnyerte az együttessel a nemzeti kupát. A magyar válogatott támadó az első kansasi játékos, aki elnyerte az év gólja díjat.

Németh találata 64 gól közül került ki győztesen, a lista a bajnokság során a hét góljának választott 33, valamint az mlssoccer.com szerkesztői által kiválasztott további 31 találatból állt össze.

– MTI –