MKC: döntetlen Debrecenben

A férfi kézilabda NB I 20. fordulójában pénteken este Debrecenben meccselt az MKC.

Debreceni KSE-Hotel Lycium – Mezőkövesdi KC csatát rendeztek tegnap este a Cívis városban, ahol az utolsó helyen álló hazai együttes a 9. helyezett, a nyolcba jutásért küzdő kövesdieket fogadta. A találkozó elején a hazai csapat meglépett, Kenyeres remek védései, és a lendületes támadójáték háromgólos debreceni előnyt eredményezett.

Az MKC szakvezetője igyekezett felrázni csapatát, és Fekete vezérletével a 9. percben már a vendégeknél volt az előny. Innentől kezdve egy-két góllal folyamatosan a Kövesd vezetett, de megnyugtató előnyre az első játékrészben nem sikerült szert tennie. Fekete mellett a borsodi együttesnél Juhász Z. játszott jól és eredményesen, a túloldalon pedig éppen – a téli szünetben – az MKC-tól távozott Padla húzta a csapatát, aki az első játékrészben szerzett 5 góljával csapata legeredményesebb játékosa volt. Tőle is jobban ment a játék Feketének, aki 30 perc játék alatt 7 találatig jutott, és éppen annyi lett a két csapat közötti gólkülönbség a szünetre, mint amennyi a két leggólerőesebb játékos között volt.

Ahogy az várható volt, a szünet után a hazaiak mindent megtettek annak érdekében, hogy lefaragják a hátrányukat, és néhány percen belül siker koronázta erőfeszítéseiket. Így aztán ha lehet még nagyobb csata dúlt a pályán, amelynek tétje az volt, hogy képes lesz-e valamelyik csapat arra, hogy leszakítsa ellenfelét. Az 50. percben ugyan három gólra nőtt a Debrecen előnye (28-25), de ez a fór hamar elolvadt, így a sok hibával tarkított meccsen a hajrára, azon belül is az utolsó percre maradt a döntés, hiszen ekkor 32-32 állt az eredményjelzőn. Innen a hazai együttesnek sikerült elmozdulnia, majd a végén, két másodperccel a találkozó befejezése előtt Bécsi a kapuba bombázott, ponthoz segítve ezzel csapatát.

 

Jegyzőkönyv

  • Debreceni KSE-Hotel Lycium – Mezőkövesdi KC 33-33 (15-17)
  • Debrecen, 700 néző. V.: Markó, Hargitai.
  • Debreceni KSE-Hotel Lycium: Kenyeres – Gúnya (5), PADLA (7), Szabó Cs. (3), Himer 3, LÓKODI (8), Pálos (6/1). Csere: Nahaj (k), Hornyák (-), Sipos (1), Pető (-), Juhos (-). Edző: Bíró Imre.
  • Mezőkövesdi KC: Szabó P. – Papp M. (3), BÉCSI (6/3), Bajorhegyi (1), Milicevic (-), FEKETE (11/2), JUHÁSZ Z. (4). Csere: Papic (2/1), Juhász K. (3), Nyeste (-), Jósza (k), Rosta (1), RÁCZ (2), Zele (-). Játékosedző: Rosta István.

Bíró Imre: – Jó, küzdelmes mérkőzés volt, reméljük, ilyen lesz az arcunk.

Rosta István: – Nagyon magas szintű játékvezetés mellett, hoztuk a Debrecen elleni ,,szokásos” eredményt. Nem kaptunk ki, ez öröm, ugyanakkor egy kicsivel jobb kapusteljesítménnyel győzhettünk volna. Ennek a döntetlennek legjobban a riválisaink örülnek.