többen ellenezték

2020.06.19. 12:20

Ismét meccset játszottak a világhírű Maracanában

Közel három hónap után csütörtökön este újra profi futballmérkőzést játszottak Brazíliában, ahol sokan nem értenek egyet a találkozók engedélyezésével, mert az országban jelenleg is terjed a koronavírus-járvány.

Flamengo player Filipe Luis controls the ball during a Carioca Championship 2020 football match against Bangu at the Maracana stadium, in Rio de Janeiro, Brazil, on June 18, 2020, which is played behind closed doors as the city gradually eases its social distancing measures aimed at curbing the spread of the COVID-19 coronavirus. (Photo by MAURO PIMENTEL / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Mauro Pimentel

A Libertadores Kupa-címvédő Flamengo a Maracana Stadionban zárt kapuk mögött csapott össze az újraindult riói ligában a Bang együttesével szigorú biztonsági intézkedések mellett. Így például

a stadionba érkezőket fertőtlenítővel fújták le a meccs alatt, a játékosokon kívül pedig mindenki maszkot viselt, aki a pályán vagy mellette tartózkodott.

Brazíliában a szakértők ellenzik a sportélet újraindítást, mivel a járvány nem lassul.

A dél-amerikai országban már közel egymillió a fertőzöttek és majd 50 ezer a koronavírusban elhunytak száma.

A helyzetet jól érzékelteti, hogy a Maracana 2-es kapujának közelében egy 400 férőhelyes tábori kórház működik, melyet a koronavírusos betegeknek állítottak fel.

A három hete edző Flamengónál ugyanakkor már szerettek volna játszani, ahogy Jair Bolsonaro, az ország elnöke is e mellett volt. Viszont a rivális klubok többsége határozottan tiltakozik, az ugyancsak riói Fluminense és a Botafogo pedig arra készül, hogy sportbírósághoz fordul, annak érdekében, hogy ne kelljen pályára lépniük még.

A 3-0-s Flamengo sikerrel végződött meccs alatt az együttes szurkolói közül is többen – más rivális együttesek szimpatizánsaival közösen – a stadionon kívül tüntettek a meccs, illetve Bolsonaro elnök ellen.

A brazil állami bajnokság eredetileg májusban kezdődött volna el, jelenleg pedig nem tudni, mikor rendezhetik meg az első fordulót.

Forrás: MTI

Borítókép: Filipe Luis, a Flamengo játékosa a visszhangzó Maracanában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában