Mit viseljünk idén tavasszal?

Illusztráció
Illusztráció
Debrecen – Divatos színek, minták, fazonok, melyekkel biztosan nem fogunk mellé.

Már nem kell sokat várnunk azokra a napsütéses, lágy szellős, madárcsicsergős tavaszi reggelekre. Azonban az ilyen gyönyörű napokon is sokszor állunk a gardrób előtt a mindenki által jól ismert kérdéssel: Mit vegyek fel? Ebben segítünk most.

Színek

Színek tekintetében, legyen az halvány, sötét, citrom vagy narancs, a sárgából idén minden jöhet, természetesen a piros, az olíva és a sötétkék mellett. Nagyon divatos lesz talpig hófehérben megjelenni, amely az ártatlanság mellett eleganciát kölcsönöz viselőjének.

Minták

A virágminták a 2014-es évhez hasonlóan divatban maradnak, csupán nagyobbá válnak. Az egész alakos vagy részletezett formákat továbbgondolva a tervezők grafikai és absztrakt alakzatokban álmodták meg, az úgynevezett „Flower Powert”-t. A virágmintákon felülkerekednek a négyzetek, amelyek pasztell színekben hódítanak majd és veszik át a legnépszerűbb tavaszi motívumnak járó díjat.

Anyagok

Farmer, bőr és csipke ezt a három varázsszót kell megjegyeznünk az idényre. A farmer és farmer hatású anyagok a kék minden árnyalatában trendik lesznek tavasszal és nyáron. A nadrágokat hordhatjuk majd buggyosan, bokánál felhajtva. A szűk szabású mellett újra felbukkan a trapéz és harang farmer, valamint menő lesz a kristályokkal, flitterekkel és patchwork mintával feldobott fazon. Melegebb időben párosíthatjuk csíkos felsővel, de elegáns változatban viselhetjük fodros, félvállas blúzzal is.

Bőr, legyen az nadrág vagy szoknya, mindenképp stílusosak leszünk benne. Az előző évhez képest azonban a fekete mellett bátran választhatjuk a pasztell árnyalatokat, a merészebbek pedig kísérletezhetnek olyan színekkel is, mint a piros és a rózsaszín.
A csipkeruha meghatározza a szezon általános hangulatát. A legtöbb tervező nem értelmezte át az érzéki anyagot, helyette inkább nőies és kicsit hercegnős ruhában gondolkodott. A ruhákat az előző évekhez hasonlóan nemcsak feketében, de fehérben, pirosban, sárgában és bézs színben is megvásárolhatjuk.

Ruhák

Az ingruhák igen nagy népszerűségnek örvendenek majd, legyen szó akár farmer, akár lenvászon anyagról. A rojtok és nyomott minták feldobják a legegyszerűbb dresszt, tudják ezt a designerek is, akik idén előszeretettel alkalmazzák ezeket a módokat.

Kabát tavasszal. És nyáron?

Azt tudjuk, hogy a tavaszi kiszámíthatatlan időjáráshoz még szükségünk van kabátra. Na de nyáron? A sokoldalúságra építő divatházak egyhangúlag úgy gondolták, hogy semmi furcsa nincs abban, ha nemcsak átmeneti viharkabátokat, hanem melegebb darabokat is beépítenek tavaszi-nyári kollekcióikba. Ehhez a döntésükhöz állítólag nagyban hozzásegítette őket, hogy Európát idén elkerülte a meleg időjárás. Így 2015 nyarán menő lesz drámai hatást keltő, hosszú, szafari stílusú, valamint bőr és velúr kabátokban utcára lépni.

HBN–BL
hirdetés