Mit vár Hajdúböszörmény megyei jogú várossá válásától?

Mit vár Hajdúböszörmény megyei jogú várossá válásától?
© Fotó: Kovács Péter
Hajdúböszörmény – A fenti kérdésre öt járókelő válaszolt. Nézzük, pontosan mit.

Erdős Imre, nyugdíjas

Mindenképpen azt várom, hogy a jelenleginél semmilyen téren sem legyen rosszabb az élet. Amiben javulni kell, az a lakosság tájékoztatásának időszerűsége, illetve a foglalkoztatás.

Oláh Károly, gépi forgácsoló

Javuljon az egészségügyi ellátás, hogy vizsgálatokra ne kelljen Debrecenbe menni. Új munkahelyek is kellenek. A város programkínálata pedig legyen a mostanival megegyező szintű.

Bácsi Imre, alkalmi munkás

Szociálisan érzékenyebb városvezetést, hogy jobban figyeljenek a 3-4 gyerekesekre, ők kapjanak több támogatást. A közhasznú munkások szépen rendben tartják a várost, ez maradjon így.

Baloghné Molnár Anikó, varrónő

Javuljon az utak állapota, minősége. A nagycsaládosokat és a nyugdíjasokat jobban támogassák. A vezetők ne tévesszék szem elől, hogy azt, ami most a város, a nyug­díjasok alapozták meg.

Hegedűs Éva, gyesen lévő anyuka

Javuljon a közrend, a közbiztonság, aztán az idősekre és a családosokra jobban figyeljenek oda. Hajdúböszörmény ma is egy élhető város; nem lakom itt, de sokat tartózkodom a városban.

HBN|Fotók: Kovács Péter


Hajdúböszörmény - Az elmúlt évszázadokban inkább Szabolcs vármegyéhez kötődő Hajdúböszörmény a Hajdúkerület révén önálló országgyűlési képviselettel, jogszolgáltatással, továbbá mintegy megyeszékhelyi kiváltságokkal és működéssel az 1876-os közigazgatási átszervezésig a Hajdúkerület központja volt. ...