Mit tegyünk, ha elhagytuk a slusszkulcsot?

Mit tegyünk, ha elhagytuk a slusszkulcsot?
Semmiképpen se essünk pánikba, ha nem tudjuk, hol van az egyik slusszkulcsunk- mondja Szávó Zoltán, a debreceni Opel Olympia flottaértékeítő, értékesítési tanácsadója. Először is jelentsük be biztosítónknak a hiányt.

Amennyiben van casco az autónkon, érdemes sajnos a legköltségesebb megoldást, a teljes zárcserét választani. Ez 50 ezertől akár 150 ezer forintra is rúghat.

A biztosítóknak autólopás esetén az összes legyártott kulcsot be kell mutatni. Amennyiben ezt nem tudjuk megtenni, autónk lopásbiztosítási költségének is búcsút mondhatunk. Ilyenkor ugyanis alapos  a gyanú, hogy maga a tulaj tűntette el gépjárművét. Szávó Zoltán szerint ez napjainkban nem ritka eset- utalt ezzel a gazdasági válság hatására illetve a hiteltörlesztőrészletek emelkedésére.

A zárcserét mindenesetre saját lelki nyugalmunk és autónk biztonsága érdekében is hasznos elvégeztetni, ha nem tudunk az egyik kulcs hollétéről. 

Amenniyben kevés esélyt látunk arra, hogy akár értékéből- állapotából adódóan eltulajdonítsák autónkat, elég, ha rendelünk egy pótkulcsot- amennyiben szükség van rá, vagy átállíttatjuk az indításgátlót. Volt már arra példa, hogy válófélben lévő pár mindkét tagjánál volt egy-egy kulcs.

A vita az autó tulajdonjogáról folyt, majd a férfi átállíttatta az inmobilisert- mondván elhagyta a másik kulcsot, így az asszony hiába akarta használni az autót, még kicsitni sem tudta az ajtaját.
Mindezen műveletekhez márkaszervízhez kell fordulnunk, csak ők hivatottak ugyanis zárcserére, illetve pótkulcs rendelésére.