Mit szól a Sámsoni úti állapotokhoz a képviselő?

Becsky Tibor önkormányzati képviselő
Becsky Tibor önkormányzati képviselő - © Fotó: Archív
Debrecen – Becsky Tibor: „sajnos ezzel együtt kell élnünk”.

A menekülttábor környékén élők sokszor kértek már segítséget önkormányzati képviselőjüktől, ezt Becsky Tibor is megerősítette. A segítésükre irányuló konkrét lépésekről, tervekről azonban nem tudott beszámolni.

– Az unióban élünk, nem tudunk mit tenni. Anno mi is menekültünk Bécs felé, akkor minket sem fogadtak tárt karokkal. Sajnos ezt a helyzetet el kell fogadnunk – mondta. De, ne gondoljuk, hogy korábban nem kereste a megoldási lehetőséget: „amikor próbáltam odahatni, hogy legalább egy szögesdrót hálóval erősítsék meg a tábor kerítését, a Helsinki Bizottság rögtön tiltakozott, mondván: ezek az emberek nem foglyok, menekültek.”

– A rendőrséggel is folyamatosan tartom a kapcsolatot. A hivatalt pedig arra kértem, hogy a Sámsoni úti szórakozóhelyek 10 órai zárását ellenőrizzék gyakrabban – folytatta a fideszes képviselő.

Kiderült, a tábor vezetőjével eddig még nem beszélt, s azzal sincs tisztában, hogy a renitens szórakozóhelyeket ki üzemelteti; szerinte ez utóbbi nem is az ő asztala.

– Jól ismerem az itt élők problémáit, sőt a saját bőrömön tapasztalom, hiszen én is itt élek. De nem látom mi lenne az igazán jó megoldás – zárta a beszélgetést Becsky Tibor.

HBN-FÁ


Elseje óta a buszokon is naponta „áll a bál”

Debrecen – A DKV a közterület-felügyelet és a helyi polgárőrség segítségét kérné.

Félelmet keltenek az “arab” rajok

Debrecen – Van egy képzeletbeli vonal a Sámsoni úton, ahonnan „kifelé” más világ kezdődik.

Egyre riasztóbb a menekülttábor környéke

Debrecen – Megháromszorozódott a menekülttábor létszáma; a városrész lakói a biztonságukat féltik.