Helyi közélet

2019.03.13. 17:08

Visszatartónak tartja-e a bírósági ítéleteket?

Debrecen - Arra voltunk kíváncsiak, hogy a járókelők szerint mennyire van visszatartó ereje a különböző büntetéseknek.

Debrecen - Arra voltunk kíváncsiak, hogy a járókelők szerint mennyire van visszatartó ereje a különböző büntetéseknek.

Igazságosnak ítélem meg, ahogyan a bíróság döntést hoz. Visszatartó és elrettentő példák sokaságával találkozunk a tévében, főleg, hogy elmondják, milyen ítélet születik egy-egy ügy kapcsán.

Minden ember kapja meg az elkövetett tettéért járó büntetést. Nekem nagyon visszatartó egy bírósági ítélet, jogosnak is érzem azokat egy-egy helyzetben. Mindenki azt kapja, amit érdemel.

Annyi szörnyű dolgot látunk és hallunk a tévében, hogy az maga visszatartó. Az esettől függ, kit mennyi időre ítél el bíróság, de az életfogytiglani büntetésnél túlzásnak érzem a 40 évet.

Amiket hallunk, az alapján sok embernek nem vissz­a­tartó, akár pár év ítélet sem. Számomra visszatartó a bírósági ítélet, keresztény állam is vagyunk, mindenkinek a helyes úton kell járnia.

Számomra visszatartóak a bírósági ítéletek; ítéljék el azokat, akik arra rászolgáltak és bűnt követtek el! Szomorú, hogy vannak olyan emberek, akiknek a szabadságvesztés semmit nem jelent.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában