Mit mond a villa? Lassabban, lassabban, lassabban!

Mit mond a villa? Lassabban, lassabban, lassabban!
Igazi retró élmény és némi mazochizmus egy termékben. Egy villa, ami az étkezési szokásaink miatt csesztet, akárcsak az anyukánk kiskorunkban.

Ugye mindenkinek beugrik az a kép, amikor az anyukánk elénk tette az ízletes, gőzölgő túrógombócot, csülköt, pacalt (vagy éppen ki mit szeret), mi pedig két pofára tömtük volna magunkba. És jött a felszólítás: LASSABBAN!

Valami talán lehetett abban, hogy generációk óta a lassú evésre próbálták / próbálják nevelni a gyerekeket, bár mégis sokan kinövik ezt. A felnőttekre már senki sem szól rá és csak úgy tömik magukba az ebédet a pár perces ebédszünetben (lehet, hogy ebben a munkáltató is hibás vagy a munkamorál, de ebbe most ne menjünk bele). A lényeg, hogy itt egy jópofa találmány, ami segít visszaszökni a lassú, egészséges étkezésre.

Maga a villa inkább egy elektromos fogkefére hasonít. A tárolt információk kinyeréséhet használhatunk vezetés vagy Bluetooth kapcsolatot. Amint létrejött a kommunikáció a laptoppal, máris csodás grafikonok tárulnak elénk, hogy melyik étkezésnél hány falatot ettünk és mennyi idő alatt. Érdemes ezeket a számokat komolyan venni, mert a francia feltalálót (Jacques Lepine) egy szívroham motiválta a fejlesztésben.

A beállításoknál alapból 10 másodperc / falat van. Tehát ha ennél hamarabb emelnénk újra szánkhoz a rántott húst, akkor rezegni kezd a villa. Szerencsére azért nem olyan erősen, hogy kicsavarja kezükből. Talán mániákus habzsolóknak érdemes befektetni egy ilyen kütyübe, az első 2500 darab mindössze 89 dollárba kerül, utána pedig 300-ba. Vagy a legolcsóbb, ha megkérünk valakit (barátot, párunkat), hogy csesztessen evés közben, akárcsak anya.

Címkék: , ,