Mit jelent önnek március 15.?

Akt.:
Mit jelent önnek március 15.?
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Arra voltunk kíváncsiak, mit jelent a debrecenieknek az ünnep.

Amit a fiataloknak üzen, hogy merjünk kiállni magunkért. A forradalom résztvevői mind hősöknek tekinthetők, hiszen az elkövetkező nemzedékekért is vállalták a harcot akár az életük árán is – válaszolta Kun Péter.

kun_peter
Kun Péter

– Nekem azt jelenti, hogy őrizzük meg a hagyományokat a gyermekeink számára. Saját részemről is jó példával kell elöl járnom abban, hogy továbbörökítsük a nemzeti értékeket. Ma is fontos lenne, hogy összetartsanak az emberek – vélekedett Buza Barnáné.

buza_barnane
Buza Barnáné

Fige Éva szerint lényeges megemlékezni a szabadságharcról, ezért is viseli a kokárdát. Úgy véli, a márciusi ifjak tettei példaértékűek lehetnek mindenkinek.

fige_eva
Fige Éva

– Számomra azt példázza, hogy ha az emberek igazán akarnak valamit, azt összefogással el lehet érni – válaszolta kérdésünkre Fige Hajnalka.

fige_hajnalka
Fige Hajnalka

– Sosem szabad elfeledkeznünk a márciusi eseményekről, hiszen 1848-ban is az ország szabadságáért kellett harcba vonulniuk az embereknek, ez történelmileg az egyik legnagyobb fordulópontja a magyarságnak – fogalmazott Babotán Márk.

babotan_mark
Babotán Márk

Tiszteletreméltónak és példamutatónak tartja az akkori összefogást Bélteky Petra, hiszen ahogy mondja, abban az időben hazánkban mindenki egyet akart, megszabadulni a Habsburg-ház rabigájától.

belteky_petra
Bélteky Petra

HBN-MSZ|Fotók: Matey István